Isparta Belediyesi ile Türk Yerel Hizmet-Sen arasında 2 yıllık Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.
Sözleşmeye Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu imza attı. Başkan Yusuf Ziya Günaydın, imza töreninde yaptığı konuşmada, yerel yönetim olarak personeline ücretini zamanında ödeyen belediyelerden olduklarını, sözleşme ile belediyede çalışan memurların şartlarının biraz daha iyileştirildiğini söyledi.
Çalışmayı ibadet kabul eden ve çalışmanın hakkının verilmesini arzu eden bir belediye başkanı olduğunu dile getiren Günaydın, ''Personelimizin çalışkanlıkları uç noktada. Bizde imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak burada bazı ilaveler yaptık. Ancak gönül ister ki, bugün İsviçre'nin, Avrupa'nın geçim seviyesinde maaş veren bir belediye başkanı olayım'' dedi.
Isparta'da önemli yatırımlara imza attıklarına işaret eden Günaydın, şöyle konuştu:
''Altyapımızı Avrupa standardına getirebilme hazırlıklarının tamamını yaptık. 40 yıllık bir çalışmayı başlattık ve bunu çok kısa sürede bitirmeyi hedefledik. Bu çalışma personelimle işçimle olacak. Bir belediye başkanından ziyade kendimi sendikacı olarak görüyorum. Sendikayı hak veren, hakta yardımcı olan bir kurum olarak görüyorum. Bu hakkı ben vermeye çalışan bir insanım. Çalışanlarımıza bu sözleşme hayırlı olsun.''
Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu ise sendikaların, çalışanların sosyal haklarının iyileştirilmesi kadar çalıştıkları kurumlardaki ahengini, motivasyonunu, moralini yükseltmek çalışması gerektiğini ifade etti.
Çalışanlara ve insana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu söyleyen Koyuncu, sözlerine şöyle devam etti:
''Bir yıldan bu yana yemek yardımı yapılıyor. Onun da getirisi aylık 200-250 lirayken şimdi taban olarak bu sözleşmemizin içinde 200 liradan başlayan bir artış var. Ama bu birim sorumlularına 500 lira limitine kadar çıkan bir rakam. Birçok belediyelerimizde başkanlarımız bu iyileştirmeyi yapmıyor. Burada yapılan iyileştirmelerin artı olarak Isparta'mıza ve belediyemize döneceğine bizim inancımız sonsuzdur.''