12 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimleri için siyasi partiler milletvekili aday kesin listelerini 11 Nisan Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na verecek.

Bütün partilerde liste heyecanı yaşanırken, özellikle AK Parti'de bu heyecan daha fazla yaşanıyor. Edinilen bilgilere göre AK Parti'nin Isparta listesinin durumu bugün görüşülecek.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Isparta’dan sorumlu komisyon üyeleri Isparta’nın listesine bugün son şeklini verecekler. AK Parti Genel Merkezindeki toplantıda, 35 aday adayı ile mülakatı gerçekleştiren komisyonun raporu, anket sonuçları ve diğer etkenlerin masaya yatırılacağı belirtiliyor.


AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin başkanlığındaki komisyonun 35 aday adayını 10'a indirdiği ve Başbakan Erdoğan'a 10 kişilik listeyi verdiği öğrenildi.

10 isim arasında mevcut milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Sait Dilek, Haydar Kemal Kurt ve eski milletvekilleri Recep Özel ile Emin Bilgiç'in de bulunduğu belirtilirken, diğer 7 isim ile ilgili çeşitli haberler geliyor.

Isparta listesine son halinin verilmesinin ardından, Pazartesi gününe kadar değişiklik olmaması durumunda YSK'ya verilmesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan ile birlikte Isparta listesi için komisyonda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı idris Naim Şahin ile birlikte Adana Milletvekili Ömer Çelik'in bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın Isparta listesine sürpriz bir ismi de koyabileceği gelen haberler arasında.