Isparta’da içme suyunu elektrik enerjisi kullanarak karşılayan ve yüksek bedelli faturalarla karşılaşan köylerin umudu İl Özel İdaresi oldu. Bu kapsamda İl Özel İdaresi bu durumdaki köylere güneş enerjisi panelleri kuruyor. Böylelikle köyler hem elektrikten tasarruf ediyor hem de yüksek bedelli faturalardan kurtuluyor.

Sıcak asfalt, Eğitim yatırımları, Halı saha projeleri…

Isparta İl Özel İdaresi’nin yatırımlarla bunlarla da sınırlı değil. Köylerin altyapı ve sosyal hayatına yönelik önemli çalışmalara imza atan İl Özel İdaresi, içme suyunu elektrik enerjisi kullanarak karşılayan ve yüksek bedelli faturalarla karşılaşan köylerin de umudu oldu.

Bu doğrultuda köylere güneş enerjisi panelleri kuran İl Özel İdaresi, içme suyunu elektrik enerjisiyle karşılayan köylerin hem elektrikten tasarruf etmesini sağlıyor hem de yüksek bedelli faturaların önüne geçiyor.

2015 yılında pilot olarak başlayan proje kapsamında bugüne kadar 109 köye güneş enerjisi panelleri kuruldu. Köylere kurulan güneş enerjisi panelleri ile elektrik faturalarında yüzde 80’e varan tasarruf sağlandı.

Isparta İl Özel İdaresi içme suyunu elektrik enerjisi ile sağlayan köylerde güneş enerjisi panelleri kurmaya yıl içerisinde de devam edecek.