Gülistan Mahallesinde Kentsel Dönüşüm için çalışmalara başlayan Metro Mühendislik, yıkım işlerini tamamladı, evler 18 ayda tamamlanacak.

Isparta’da Kentsel Dönüşüm öncülerinden olan Metro Mühendislik Gülistan Mahallesi’ndeki çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. Metro Mühendislik Sahibi Mustafa Özaydın önceki gün akşam katıldığı “Ne Var Ne Yok?” programında süreçli ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Gülistan Mahallesinde Orma  - Sağlık ve Bayındır Evlerinin yerine yenilerini yapacak olan Metro Mühendislik sahibi Mustafa Özaydın, çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek şu bilgileri verdi:

“Maliklerle gerekli sözleşmeleri yaptık, projelerimiz hazır, kiralar ödenmeye başlandı. Ancak her iki yerde de 1’er hak sahibi ile uzlaşma sağlanamadı. Biri ise sorunu çözdük. Diğerin de ise yasal süreç işliyor. Devletin kurumları gerekli süreci işletti ve satış bu ay içinde yapılacak. Kısa süreli gecikmenin, beklemenin nedeni yasal süreçlerin işlemesi.

En geç 2 ay içinde inşaatlara başlayacağız ve 18 ay içinde tamamlayacağız. Bizim hedefimiz ilk önce 24 aydı. Ancak gecikmeler nedeniyle daha hızlı çalışacağız ve inşiallah 18 ayda tamamlayacağız. 

18 ay sonra vatandaşlarımız son derece modern, sosyal tesisleri, oyun parkları, kapalı otoparkı, güvenliği olan evlerine kavuşacaklar. Kısa süreli gecikmenin tek nedeni yasal süreçler. Biz hemen inşaata başlamak istiyoruz. Ama devletimizin yasaları var, bu yasaların işlemesi için belirli bir süreç gerekiyor.

Bunun dışında kamuoyunda belli kesimlerde konuşulanların tamamı asılsız, yalan. Metro Mühendislik Türkiye’de 12 yerde şantiyesi olan, güvenilir, başarılı ve taahhüdü zamanından önce yerine getiren bir firmadır. Bizim reklamımız yaptığımız konutlar ve yaptığımız işlerdir.

Kentsel Dönüşümde Gülistan Mahallesindeki evler 18 ay içinde sahiplerine teslim edilecektir.”