07 Nisan 2016 günü Isparta ili Aksu ilçesi Karağı köyü Çayır yaylası mevkiinde bulunan (19) adet yayla evinin kimliği tespit edilemeyen şüpheli kişi veya kişilerce kundaklanarak kasten yakılması olayı soruşturması kapsamında 02 Mayıs 2017 Salı günü şüpheli olduğu değerlendirilen Antalya-Serik ve Isparta-Gelendost ilçelerinde ikamet eden (3) şahsın evlerinde ve araçlarında eş zamanlı olarak arama yapılmıştır.

Yapılan arama neticesinde şüphelilere ait ev ve araçlarda; (3) adet ruhsatsız 7,65 mm. çapında tabanca, bu tabancalara ait (7) adet şarjör, (55) adet 7,65 mm. tabanca fişeği, (2) adet ruhsatsız 9 mm. çapında tabanca, bu tabancalara ait (4) adet şarjör, (71) adet 9 mm. tabanca fişeği. (2) adet kurusıkı tabanca, (102) adet kurusıkı tabanca fişeği, (1) adet ruhsatsız 7,62 mm çapında Mavzer tüfek, (14) adet ruhsatsız av tüfeği, (371) adet dolu av tüfeği kartuşu, (30) adet boş av tüfeği kartuşu, (1) adet tabanca kabzası, (1) adet balta, (1) adet bıçak, (4) adet cep telefonu ve (4) adet sim kart ele geçirilmiştir.

Olay şüphelileri R.A, M.K. ve H.A.E. isimli şahıslar C.Savcısının talimatı ile gözaltına alınmış olup, olayla ilgili soruşturmaya devam edilmektedir.

Isparta İl Jandarma Komutanlığı halkın huzur ve güvenine yönelik faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.