Isparta Belediyesi’nin desteklediği tarihi Kunduracılar Sitesi’ni yeniden canlandırmak ve kunduracı esnafına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Kunduracılar Sitesi Bahar İndirim Günleri dün törenle başladı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Günaydın, “Bu çarşı bundan sonra hem kaliteli ürün satacak hem de o markalara da rest çekecek” dedi.

Isparta Belediyesi’nin destek verdiği Kunduracılar Sitesi Bahar İndirim Günleri dün itibariyle başladı. İndirim Günleri’nin açılışına Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kunduracılar Odası Başkanı Ercan Süslü, davetliler, esnaflar ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Günaydın, Isparta halkına seslenerek tarihi kunduracı esnafına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

Törenin açış konuşmasını yapan Kunduracılar Odası Başkanı Ercan Süslü, bu projeden dolayı Belediye Başkanı Günaydın’a teşekkür etti. Süslü, “Sayın belediye başkanımızın katkılarıyla bu festival düzenlenmektedir. Bu yaptığı katkılardan dolayı kunduracı esnafı ve odası olarak kendisine çok teşekkür ederiz. Sayın başkanımız esnafın yanında olduğunu göstermiştir. Başkanımız bu tarihi binanın atıl olduğunu gördüğünde nasıl canlandıralım diye görüş alışverişinde bulunduk. Böyle bir festival kararı aldık” dedi.

REKABET ORTAMI YÜKSEK ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ BURALARIN CAZİBESİNİ AZALTTI

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de kalabalığı görünce çok mutlu olduğunu ifade etti. Başdeğirmen, “Sayın başkanımız bu konuyu bizlerle paylaştığı zaman çok güzel olacağını, fikir birliği yaparak böyle bir şeyin uygulanmasında fayda olacağını düşündük. Şahsım adına burada bir nostalji yaşıyorum. Bu bina 1974’te sanırım faaliyete geçti. Benim çocukluğum bu mahallede geçti. Hem temel atıldı, hem açıldığını, hem de ilk günlerini çok iyi hatırlıyorum. Rahmetli annem ve babam kardeşimle beraber bizi buraya getirir, her bayram her özel gün öncesi buradan bize ayakkabı alırdı. Biz de yıllarca buradan alışveriş yaptık. Ama yıllar içerisinde rekabet ortamı çok değişti, değişik markalar, değişik ortamlar ve cazibesi yüksek alışveriş merkezleri buraların cazibesini azalttı. Ama 1974’te burası yapıldığında belki Türkiye’ye örnek olan hem kümelenme olan, hem de AVM sistemi ile yapılan işyeriydi burası. Belki de burası Türkiye’nin ilk AVM’si. O günlerde doğan AVM’ler buradan da esinlenmiş olabilir. Hem Tuhafiyeciler Sitesi hem de burası bir AVM’deydi. Kunduracılar Sitesi’ne geldiğimizde bütün ayakkabı ihtiyacımızı görürdük ve birçok ayakkabının imalatı da burada yapılırdı. Tuhafiyeciler Sitesi’ne yürüyen merdivenli bina derdik. Ama yıllar içerisinde Türkiye’de o kadar gelişmeler oldu ki yürüyen merdiven artık farklı ve çok normal hale döndü” şeklinde konuştu.

KURU KURU GEZERSEK BU İŞİN ANLAMI OLMAZ

Bu projenin Kunduracılar Sitesi’ni yeniden canlandırmak ve diğer sektörlere de bu çalışmayı yayarak Isparta ekonomisini çok daha iyi yere götürebilmek adına bir başlangıç olduğunu kaydeden Başdeğirmen, “Şahsi yaptığımızın dışında hepimiz etrafımızı buna teşvik etmemiz lazım ki burası başarıya ulaşsın. Başarısız olursak, kuru kuruya gezip çıkarsak, elimizde en az bir poşet olmazsa bu işin hiçbir anlamı olmaz. Hepimiz en azından uygun şekilde neyi görüyorsanız ihtiyacınız olmasa da yakınlarınıza bir hediye de almanız ve buradan bir poşetle çıkmanız en büyük arzumuz. Sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Tuhafiyeciler Sitesi, Üzüm Çarşısı ve diğer esnaflarımıza bunu çoğaltarak bir çalışma içerisinde olmamız inancındayım” dedi.

SİFTAHI ONLAR YAPTI

Konuşmalarına ardından protokol üyeleri İndirim Günleri için kurdele kesimi gerçekleştirdi. Daha sonra davetliler hep birlikte Kunduracılar Sitesi’ni gezdi. Bu arada ITSO Başkanı Başdeğirmen ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın eşi Dilek Günaydın, ayakkabı alışverişi yaptı.