Tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumu’na kilitlendi. Isparta’ya Parti Liderleri ve Bakanların biri gelip, birisi giderken, evetçiler ile hayırcılar gece – gündüz demeden çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bugün 7 Nisan 2017… Yani, Türkiye için adeta bir dönüm noktası olan Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumuna sadece 9 gün kaldı. Diğer bir deyişle bu önemli referandum için geri sayım başladı.

LİDERLER MEYDANLARDA HALKA SESLENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasa değişikliğine ilişkin kanunu onaylamasının ardından siyaset 16 Nisan’da yapılması öngörülen referanduma kitlendi. Parti liderleri geçtiğimiz günlerde meydanlara inerek ve hatta günde 2 – 3 il gezerek referandum mitingleri yapıyorlar. Hedef ise kararsızların oyunu almak.

İNSANLAR GECE – GÜNDÜZ REFERANDUMU KONUŞUYOR  

Şehirde Milletvekilleri ve siyasi partilerin teşkilatları tamamen referanduma odaklandı. Vekiller, başkanlar herkes sokakta, ilçelerde, mecliste. Yolda, otobüste, dolmuşta herkes referandumu konuşuyor.

MEYDANLAR, KIRAATHANELER HAREKETLİ

Parti liderleri ve kurmayları anayasa değişikliğine ilişkin kanunu vatandaşa anlatmak için meydanlara çıktı. Tabi, bir de partilerin yerel yöneticilerinin çalışmaları var. Bu doğrultuda; Isparta’da da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Gerek Ak Parti gerek CHP teşkilatları her gün mahalleleri gezerek, kıraathaneleri ziyaret ederek, STK’ları ziyaret ederek referandumu anlatıyorlar.

ŞUANA KADAR 5 BAKAN VE 2 GENEL BAŞKAN GELDİ

Tabi bu durumda, Isparta’ya gelen siyasetçilerin de sayısında bir hayli artış yaşanıyor. Öyle ki, şuana kadar Isparta’ya 3 Bakan ve 2 Genel Başkan geldi. Referandum çalışmaları kapsamında; Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bakanlardan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Isparta’ya gelerek 16 Nisan’da yapılacak referandum ile ilgili konuşma ve ziyaretlerde bulundular.

ZEYBEKÇİ VE KAYA GELECEK

Öte yandan, Bakanların referandum için Isparta ziyaretleri devam ediyor. Bu doğrultuda; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi 8 Nisan 2017 Cumartesi günü yani yarın Isparta’ya gelecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın ise önümüzdeki hafta içerisinde Isparta’ya gelmesi bekleniyor.

AK PARTİ, KAYMAKKAPI’YA ‘EVET’ ÇADIRI KURDU

Yine referandum çalışmaları kapsamında, Adalet ve Kalkınma Partisi Isparta teşkilatı tarafından Kaymakkapı Meydanı Belediye İşhanı yanındaki alanda ‘Evet’ çadırı kuruldu. Söz konusu çadırda vatandaşlara evet anlatılıyor ve bu konuda broşürler dağıtılıyor.