Isparta’da İmar Barışı için 32 Milyon TL ödendi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, İmar Barışı kapsamında İlimizde 20 bin 600 başvuru olduğunu ifade ederek, 11 bin yapı kayıt belgesi verildiğini, bunların karşılığında da 32 Milyon TL ödeme alındığını söyledi. Borca, İmar Barışı’na başvuruların 31 Ekim’de sona ereceğini vurguladı.
 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, İmar Barışı’nın Isparta’daki süreciyle ilgili bilgi vererek, son başvuru tarihinin 31 Ekim 2018 olduğunu duyurdu.

BAŞVURULARIN %70’İ MERKEZDEN
Borca, şunları söyledi: “3194 sayılı İmar Kanununa eklenen Geçici 16. Madde ile yürürlüğe giren İmar Barışına ilişkin başvurular 31.10.2018 tarihinde sona erecektir. İlimizde imar barışı kapsamında yaklaşık 20 bin 600 başvuru yapılmış, 11 bin Yapı Kayıt Belgesi alınmış, 32 Milyon TL ödeme yapılmıştır. Başvuruların %70 i Merkez İlçeden, %30 u ise diğer ilçelerimizden yapılmıştır. İlimizde bağımsız bölüm üzerinden yapılan başvuru sayısı, yapının tamamı üzerinden yapılan başvuru sayısından fazla olup, bu durum diğer illere göre farklılık arz etmektedir.

5 MADDELİK UYARI
İmar barışı başvuru sürecinin son döneminde aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilerek başvuru yapılmalıdır.

1-Tapuda hissesi olmayıp, noter satışı veya sözlü satışı yapılan bağımsız birimlerde ikamet edenlerin kendi adına başvuru yapmaları durumunda Yapı Kayıt Belgesi geçersiz olacaktır. Bu durumda tapuda hisse sahibi bir malik tarafından başvurulmalıdır.

2-Normal katları iskanlı olan binalarda, iskansız bölümler (bodrum, çatı) için tek başvuru yapılmamalıdır. Bu bölümlerin her biri için ayrı ayrı başvuru yapılması gerekmektedir.

3-Basvuruda belirtilen bilgiler Tapu ve Belediye kayıtlarında yer alan bilgilerle uyumlu olmalıdır. Yanlışlık varsa başvuran kişi e-devlet üzerinden gerekli düzeltmeleri yapmalıdır.

4-31.12.2017 tarihinden sonra yapılan yapılar için kesinlikle başvuru yapılmamalıdır. Bu kapsamda yalan ve yanlış beyan verenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunularak gerekli işlemler yapılacaktır.

5- Başvuruda yapıya ilişkin bilgilerin düzeltilmesi gereken durumlarda, vatandaşlarımız kendi e-devlet hesapları üzerinden gerekli düzeltmeleri yapmalıdır.”