Halkın tepkisi nedeniyle Böcüzade Parkı'ndaki tahsisten vazgeçen Belediye'nin Batıkent Mahallesi’nde gösterdiği yerle ilgili de sorunlar çıktı. Müftülük Sitesi Projesi için eski Tabakhane alanı içerisindeki 7 bin m2'lik Belediye arsası talep ediliyor.

Isparta’nın yıllardır konuşulan ancak hiçbir şekilde yol alınamayan Müftülük binası ihtiyacı iyice açmaza girdi. Böcüzade Parkı'ndaki tahsisten halkın tepkisi nedeniyle geri adım atan Isparta Belediyesi'nin Batıkent Mahallesi Hamid Abad Camii yanındaki yeşil alanında gösterdiği yerle ilgili de sorunlar çıktı. Belediye Meclisi'nce tahsis edilen 1500 m2'lik yerin bir şahıs * arsası olması Müftülük binası yapımım imkansız hale getirdi. Müftülük için şimdi de eski Tabakhane alanındaki cami ve çevresindeki 7 bin m2'lik Belediye arsası talep ediliyor.

O KARARA KARŞI ÇIKMIŞTI

Isparta’da 1980-1984 yıllan arasında 2004 yılma kadar da çeşitli illerde müftülük görevinde bulunduktan sonra emekliye ayrılan DP'li Belediye Meclis Üyesi Halil Elitok. gelinen süreçte Isparta Belediyesi yönetiminin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi. Belediye Meclisi'nin Batıkent Mahallesindeki tahsis kararına karşı çıktığını hatırlatan Elitok, "Müftülük halkla iç içe olan bir kurumdur. Halktan kopuk bir şekilde hizmet veremez. Vatandaş çarşıya çıktığında aklına takınla bir soruyu Müftülüğe gidip sormak ister. 'Telefon var' diye bir bahane gösteremezsiniz. Çünkü bizim vatandaşımız Müftü ite yüz yüze konuşmak ister. Bu nedenle karşı çıktım"dedi.

MÜFTÜLÜK SİTESİ YALNIZ İDARİ BİNADAN İBARET DEĞİL

Belediye Meclisi'nce tahsisi yapılan yerin şahıs arsası olduğunu belirten Elitok, Diyanet İşleri Başkanlığı "nın istimlak yapmadığının altını çizdi. Bu nedenle tahsisi yapılan yerin de çıkmaz sokağa dönüştüğünü kaydeden Elitok, "şimdi de eski Tabakhane'nin bulunduğu yer gündeme geldi. Müftülük Sitesi için bu alan yeterli. Müftülüğü sadece bir idari organizasyon olarak değerlendirmek yanlış olur. Müftülük hacca gideceklere seminerler, eğitimler veriyor. Bu alanda en az 1000 kişilik eğitim salonu yapılmalı. Yine 3-5 bin kişinin namaz kılacağı bir camiye, otoparka ihtiyaç var. Bu alan bu ihtiyaçlar için ideal bir alandır. Müftülük Sitesi için bu yer trafik, ulaşım ve iletişim açısından yeterlidir ve idealdir. Belediye'nin elini çabuk tutup, bu isteği biran önce yerine getirmesini istiyoruz" diye konuştu.

LÜTUF DEĞİL.GÖREV

Memur-Sen İl Temsilcisi, Diyanet-Sen Şube Başkam Osman Akçil de Isparta’nın acilen Müftülük Sitesi'ne ihtiyacı olduğunu belirterek "Belediye Meclisimizin uygun gördüğü yer ihtiyaca cevap verecek nitelikte değildir. Cami yanına Müftülük binası yapmak uygun düşmez. Müftülük yanına cami yapılabilir ama cami yerine müftülük yapılamaz. Arzumuz ve isteğimiz Terminal Camii'nin üst tarafıydı ama halkın tepkisi nedeniyle geri adım atıldı. Eski Tabakhane'nin bulunduğu yerdeki cami çevresinde 7-8 bin m2'lik alan var. Burası Müftülük Sitesi için çok uygun. Müftülük Sitesi'ne sadece bir idari bina olarak bakamayız. Hac seminerleri, din personeline yönelik seminerler düzenleniyor. 7-8 bin m2Tik alan yeterlidir. En az 5 bin m2 yer tahsisi yapılmalıdır. Koskoca Isparta, Müftülüğe 5 bin m2 yer bulamıyor mu? Bu hepimizin görevidir. Bu bir lütuf değil, görevdir. Belediyemizin bu konuda aceleci davranmasını istiyoruz. 30 yıl önce kurulan Müftülük yeri artık yeterli gelmemektedir. O zaman 10 personel vardı, şimdi 40 personel. İhtiyaç olduğuna dair herkes hem fikir ama yer konusunda bir sonuç alamıyoruz" dedi.

YER BULACAĞIZ

Meclis İmar Komisyonu Başkanı MHP'li Tevfik Katırcıoğlu da bu konuda Müftülüğün emrinde olduklarını söyledi. Isparta’nın Müftülük binasına ihtiyacı olduğunu kaydeden Katırcıoğlu, "nerede olursa olsun Müftülük binası için bir yer bulunacak" diye konuştu.