Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, komşu illerimiz Antalya ve Burdur’da Devlet Malzeme Ofisi (DMO) olmasına rağmen Isparta’daki DMO’nun neden kapatıldığını sordu. 
 
Isparta DMO Bölge Müdürlüğü’nün uzun yıllar hizmet verdiğini ve iyi de çalışma gösterdiğini ancak buna rağmen geçtiğimiz yıllarda kapatıldığını ifade eden Başkan Gençay, kapatılma gerekçesinin açıklanmasını isteyerek, yeniden açılması gerektiğini söyledi. 
 
Başkan Gençay, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi Devlet Malzeme Ofisinin Antalya ve Burdur’da bulunan Müdürlüklerinin yetkileri yani Müdürleri geçtiğimiz gün Vali beyi makamında ziyaret etti ve ekmek israfının önlenmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Ancak, Isparta’da Devlet Malzeme Ofisi bulunmadığı, daha doğrusu kapatıldığı için bu ziyarette Isparta DMO yetkilisi yoktu veya olamadı. 2000’lı yılların başında 3 il ve 41 ilçenin bağlı bulunduğu Devlet Malzeme Ofisi Isparta Bölge Müdürlüğü bünyesinde 12 memur, 5 kadrolu işçi, 8 firma elemanı (5’i güvenlik görevlisi, 3’ü depo işçisi) olmak üzere toplam 25 personel çalışmaktaydı. Ancak, Maliye Bakanlığına bağlı Devlet Malzeme Ofisi Yönetim Kurulu’nun 23 Ocak 2008 tarih ve 4/12 sayılı kararıyla ve Genel Müdürlüğü’nün yeniden yapılandırma” adı altında gerçekleştirdiği bir proje kapsamında Isparta Bölge Müdürlüğü’nün kapatılmasına karar verilmiş hatta kurumun sahip olduğu malzemeler İzmir Bölge Müdürlüğü’ne taşınmaya başlamıştır.
 
Bütün resmi kurumlara kaliteli malzeme satışı yapan ve bu yılki karı son derece iyi durumda olan DMO Isparta Bölge Müdürlüğü’nün kapatılmasına ilişkin olarak iktidar partisi ve bu partinin Isparta Milletvekillerine şu üç soruyu soruyorum. Birincisi Devlet Malzeme Ofisi Isparta Bölge Müdürlüğü’nün kapatılma gerekçesi nedir?, ikincisi Isparta Bölge Müdürlüğünde çalışan personelin çoğunun aileleri ve çocuklarının durumu dolayısıyla zor durumda kaldığı bu kararın ardından personelin mağdur olmaması için ne yapmayı düşünüyorsunuz? Üçüncüsü ise personelin henüz belli olmayan akıbetine rağmen bahsi geçen karar doğrultusunda öncelikle Isparta Bölge Müdürü’nün Eskişehir’e atamasının yapılması doğru mudur?
 
Tüm bu soruların aydınlatılarak kapatılan Devlet Malzeme Ofisi’nin acilen yeniden açılmasını şahsım kadar tüm Isparta halkı da istemektedir” dedi.