Türkiye Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri Derneği (TÜMİKOM) tarafından yapılan 23. dönem parti grupları ve milletvekillerini izleme performans raporuna göre Isparta'da iktidar parti milletvekillerinin bireysel performans değerlendirmesinde ortalamanın altında kaldığını aktarıldı.

     TÜMİKOM Kurucu Başkanı Genel Koordinatör Mustafa Durna, Isparta'da düzenlediği basın toplantısında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki milletvekillerini yasama, denetim, önerge, konuşma, devamsızlıkları, dokunulmazlık talepleri, parti değiştirme gibi faktörlerde değerlendirmeye tabi tuttuklarını ve buna göre rapor hazırladıklarını aktardı.

     Hazırlanan rapora göre, Isparta'daki milletvekilleri arasında muhalefettekilerin daha etkin olduğunu aktaran Durna, TBMM'de toplam 29 bin 57 etkinlik gerçekleştiğini ve bunlardan 283'ü Isparta milletvekillerine ait olduğunu kaydetti. Milletvekillerini bireysel olarak da değerlendirdiklerini dile getiren Durna, MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz'ın 134, CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner'in ise 122 etkinlikte yer aldığını kaydetti.

Bu oranların genel değerlendirmenin üstünde olduğunu söyleyen Durna, ''İktidar milletvekillerine bakıldığında Süreyya Sadi Bilgiç'in 21, Mehmet Sait Dilek'in 4 ve Haydar Kemal Kurt'un ise 2 etkinliği bulunmakta. Bireysel performans değerlendirmesinde iktidar parti milletvekilleri ortalamanın altında kaldı'' dedi.
 

     Hiçbir yasama ve denetim etkinliğine katılmayan milletvekilleri arasında Ispartalı milletvekilinin olmadığını belirten Durna, bu durumun Isparta açısından sevindirici olduğunu aktardı.


     Ayrıca CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner'in ise dokunulmazlığını isteyen tek milletvekili olarak mecliste yer aldığını kaydeden Durna, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz'ın da sataşmada bulunan vekiller arasında yer aldığını belirtti.

     Milletvekillerinin devamsızlıklarını da irdelediklerini söyleyen Durna, Isparta'da en çok devamsızlığı olan milletvekilinin AK Parti Milletvekili Haydar Kemal Kurt'un, en çok komisyon devamsızlığı bulunan milletvekilin de CHP Milletvekili Mevlüt Coşkuner'in olduğunu dile getirdi.