Isparta, Antalya ve Afyonkarahisar'da şubeleri bulunan Batı Dershaneleri Kurucusu Süleyman Demirtaş, öğretmen kesimindeki işsizlik oranının artmasından dolayı her geçen gün farklı isimler altında dershaneler kurulduğunu belirtti.

     Demirtaş, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, dershanecilik sektöründe ciddi bir kriz yaşandığını kaydetti. Türkiye'de eğitime en elverişli illerden birinin Isparta olduğunu dile getiren Demirtaş, ile göç olmadığını söyledi.

     Isparta'da okul sayısının, zamanında Cumhurbaşkanı ve Başbakan çıkarmanın avantajı ile fiziki ortamın çok iyi olduğunu ifade eden Demirtaş, ancak son dönemlerdeki ekonomik sıkıntıların okulları, aileleri ve dershaneleri olumsuz etkilediğini kaydetti.

     Dershanelerde son 4-5 yıldır çifte kriz yaşandığını belirten Demirtaş, ''Öğretmen kesiminde işsizlik artınca, mezun olanlar iş bulamayınca yeni dershaneler açılıyor. Ama adı dershane değil etüt merkezi. Bu yıl Isparta'da beş yeni dershane ve etüt merkezi açıldı'' diye konuştu.

     Meslek liselerinin önünün açılmasına sevindiklerini ve bunun olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Demirtaş, meslek liselerinde umutlu ve iddialı öğrencilerin dershanelere geleceğini ve bunlar içinde de dört yıllık fakülteyi bitirmesi gereken öğrenciler olacağını söyledi.

     Batı Dershaneleri olarak 2013 yılının sonuna kadar herhangi bir yatırım düşünmediklerini kaydeden Demirtaş, Afyonkarahisar, İzmir, Antalya ve Isparta'da şubelerinin bulunduğunu bildirdi