Isparta'da eğitim uçağı düştü. Eskişehir'den kalkan askeri eğitim uçağının Eğirdir Gölü'nün kuzeyinde düştüğünü, 3 askerin şehit olduğunu açıkladı.
   
Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi için 2 pilot ve 1 teknisyenle kalkış yapan CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağının saat 12.50'de radar irtibatı kesildi.

Vali Günaydın, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, Yalvaç'ın Yukarı Kaşıkara Köyü yakınlarında eğitim uçuşu yapan uçağın henüz belirlenemeyen nedenle düştüğünü belirtti. Günaydın, "Maalesef 3 şehidimiz var. Bu eğitim uçağının ne şekilde düştüğüne dair bilgi henüz yok. Türk Hava Kuvvetlerimizden bir helikopter de olay yerine intikal etmiş durumda. Zaten biz de bu bilgileri kendilerinden aldık. Milletimizin başı sağ olsun." diye konuştu. ASKER ŞEHİT OLDU

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kurtarma faaliyetlerine başlanmasının ardından 14.30'da Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağın enkazına ve 3 askerin naaşlarına ulaşıldı.

SON DAKİKA DETAY OLARAK

Yukarıkaşıkara 1281 rakımlı Yukarıçalkır Tepe 1 Binbaşı, 1 Üsteğmen, 1 Teknisyen Astsubay şehit oldu. Jandarma bölgeyi kontrol altına aldığını, Savcı'nın olay yerinde inceleme başlattığı öğrenildi.