Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, uzun yıllar hizmet verdiği Mimar Sinan Caddesindeki merkezinden İstanbul Yolu üzerinde yeni yapılan Ekonomi Kampüsüne taşınmaya başladı. Oda, Pazartesi gününden itibaren yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda yeni mekan heyecanı yaşanıyor. Uzun yıllar Mimar Sinan Caddesindeki mülkiyeti kendisine ait 5 katlı binada hizmet veren Oda, taşınma işlemlerine dünden itibaren başladı.

KAMPÜSTE 7 AYRI KURUM HİZMET VERECEK

15 Şubat 2016 tarihinde temeli atılan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na (ITSO) ait arsaya inşa edilen ‘ekonomi kampüsü’ tamamlandı. Kampüste, ITSO’nun yanı sıra BAKA, ITB, Eczacılar Odası ile KOSGEB, İş-Kur ve Kredi Garanti Fonu Teknoloji Transfer Merkezi birimleri hizmet verecek.

ITSO, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Isparta Ticaret Borsası (ITB) başta olmak üzere çeşitli kurumların desteğiyle Şubat 2016’da inşasına başlanılan ITSO Ekonomi Kampüsü tamamlandı. Üniversite Yolu’nda ITSO’ya ait 20 bin metrekarelik arsa üzerine yapılan kampüs, yüklenici firma Metro Mühendislik A.Ş tarafından yapıldı.

BAŞDEĞİRMEN MAYIS AYINDA TAMAMLANACAK DEMİŞTİ

Bilindiği gibi ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, geçtiğimiz Ocak ayında inşaat alanında yaptığı açıklamada söz konusu inşaatın Mayıs ayında hizmete gireceğini açıkladı ve inşaat Mayıs ayı sonu itibariyle sona erdi, taşınma da Haziran ayı itibariyle başlamış oldu.

20 BİN METREKARELİK ALANA SAHİP

Yapımı tamamlanan Ekonomi Kampüsüne taşınma işleminin önümüzdeki Pazar gününe kadar sona ereceğini ve oda olarak Pazartesi gününden itibaren yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlayacaklarını ifade eden ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, söz konusu Ekonomi Kampüsü ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kampüsümüzün 2 katı bodrum olmak üzere 8 kattan oluşan 20 bin metrekarelik kapalı alana sahip bir yapıdır. Kampüs hizmeti ve içerisindeki kurumlara yetecek kadar kapalı otoparka sahip olunduğunu belirtmek isterim. 1. bodrum katta sığınak ve mescitlerden oluşan 4500 metrekarelik açık alana sahip. Sığınak ve diğer alanlar gerekli görüldüğü zaman başka etkinlikler için de kullanılabilecek.

“ÜYELERE ZEMİN KATTA HİZMET VERECEĞİZ”

Burada protokol girişimiz mevcut. ITSO’nun kendisine özel bir girişi olacak. ITSO üyeleri için ana bir giriş olacak. BAKA’nın da ayrı bir girişi var. Girişe mermer halı yaptırdık. Bu Isparta’mızı sembolize edecek. Girişte işyerlerimiz var.  Zemin katta ITSO’nun hizmet alanı bulunacak. Binanın ön cephesi BAKA’ya ait olacak. BAKA’nın da ayrı bir giriş ve çıkışı olacak. 8 katlı bir hizmet alanı. Merkezi Isparta’da olan bu ajansımız bundan sonra hizmetine burada devam edecek.

TİCARETİN TAM MERKEZİ

Ekonomi Kapüsümüzde  ITSO, BAKA ve ITB’nin yanı sıra TSE Müdürlüğü, KOSGEP, TOBB’un Kredi Garanti Fonu ve İş-Kur’un birimi de olacak. Basın odamız olacak. Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası’nın kullanabileceği bir odası olacak. İşadamları derneklerimize yer vereceğiz. Eczacılar Odası’nın yeri olacak.

450 KİŞİLİK KONFERANS SALONU

Kampüste okullar başta olmak üzere sergi ve diğer etkinlikleri için kullanılabilecek fuaye alanı olacak. 450 kişilik bir konferans salonu da konferans ve panel gibi kültürel etkinlikler için hizmet verecek.

PRESTİJLİ BİR RESTORAN

Teras katın ise restoran – kafe olarak tasarlandı. Buranın açık ve kapalı alanı var. Isparta’nın en güzel manzarası buradan izlenebilecek. Üniversite, Çünür, Bozanönü, şehir merkezi ve Davraz buradan rahatlıkla görülebilecek. Yeni otogar da tam karşımıza yapılıyor. Burası önemli bir cazibe merkezi oldu” dedi.

28 MİLYON TL’YE MALEDİLDİ

Ekonomi Kampüsü’nün toplam maliyetinin 28 milyon TL olduğunu ifade eden ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, BAKA’ya 4 bin 400, ITB’ye 1000 ve Eczacılar Odası’na 450 metrekarelik alan sattıklarını, geri kalan 14 bin metrekarenin ITSO’ya ait olduğunu belirterek; “Taşınma işlemini bu hafta içinde tamamlayarak önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren yeni hizmet binamızda hizmet vermeye başlayacağız” dedi.