Isparta Ticaret Ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yönetim kurulu, meclis ve komite üyeleri, organlarını bağışladı.Isparta Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası dolayısıyla organ bağışı organizasyonu gerçekleştirdi.

Söz konusu etkinliğe katılan ITSO da destek verdi. Ticaret Ve Sanayi Odası olarak, organ bağışı bilincini artırmak ve destek olmak için yönetim kurulu, meclis ve komite üyeleriyle organlarını bağışladıklarını aktaran ITSO Başkanı Başdeğirmen, "Biliyoruz ki şu an Türkiye ’de ortalama 21 bin kişi böbrek nakli bekliyor, 60 bin civarında hasta böbrek Restbet yetmezliğinden diyalize mahkum yaşıyor, çok sayıda kalp, karaciğer nakli bekleyen hastalarımız var." dedi.

Organ bağışı konusunda ilin örnek olmasını istediklerini ifade eden Başdeğirmen, ilde bu zamana kadar 49 beyin ölümü gerçekleşen vatandaşın 23 ’ünün ailesinin organ bağışında bulunduğunu ve her birinin 3'er organı alınarak organ bekleyenler insanlara nakledildiğini söyledi.

Başdeğirmen, "Organ nakliyle, kaybedilmesi kaçınılmaz olan hastalar ikinci bir yaşam şansı yakalamakta ve aileleri dahil pek çok insanın yaşam kalitesi yükselmektedir. Organ bağışı, insanın insana yapabileceği en büyük yardımdır. Organ nakli konusunda insanları daha çok duyarlı olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.