Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün 'Okulcanlar' projesi kapsamında yürütülen 'kardeş okul' projesine destekler sürüyor. Proje kapsamında 35 okul çeşitli kurum ve kuruluşlarla kardeş okul oldu. IYAŞ Alışveriş Merkezi de Iyaş Selçuklu İlköğretim Okulu, Yaşar Ulucan İlköğretim Okulu ve Direkli Köyü İlköğretim Okulu ile kardeş oldu.   

 Isparta Valisi Memduh Oğuz'un katıldığı törende, IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ve Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile protokol imzaladı.     Isparta Valisi Memduh Oğuz, kurumlar arasında bir işbirliği sağlanmasının önemli olduğuna değinerek, projenin okullarla birlikte çocukların maddi, sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladığını, geleceğe daha iyi hazırlama doğrultusunda katkı sağlamayı hedeflediğini söyledi.     Oğuz, kurumların, iş adamlarının toplumsal sorumluluğu hissederek projeye destek vermesinin sevindirici olduğunu belirterek, projenin Türkiye'ye örnek olmasını temenni ettiklerini kaydetti.   

 Projeye en çok sevinen kurum olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da, kardeş okula ciddi ihtiyaç olduğunu belirtti. Yılmaz, "400 adet kurumumuz var. Bunların maddi sıkıntılarını çözmekte zorlanıyoruz. İşadamı ve kurumların verdiği destek ile daha iyi bir eğitim sunma imkânımızın olacağına inanıyorum." dedi.  

    IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol da projenin başarılı olduğunu ve başından bu tarafa özellikle izlediklerini söyledi. Kardeş okullara her türlü desteği vereceğini belirten Şenol, verilecek olan desteğin ülkenin gelişmesi, kalkınması açısından son derece önemli olduğuna inandıklarını kaydetti.   

 Okulcanlar projesi ile şimdiye kadar 35 okulun bir kurumla kardeş olduğunu ifade eden Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da eğitim ortamlarının sağlanmasında toplumun tüm kesimlerinin desteğini almanın temel amaçları olduğunu anlattı. Gürkan, bu amaç doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarının örnek teşkil edecek şekilde model oluşturulmasının sağlayacaklarını belirtti. Vali Memduh Oğuz, tören sonrasında öğrencilerle bir süre sohbet ederek çeşitli hediyeler verdi.