İyi ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz

Bangladeş Başkonsolosu Mohammad Monirul İslam, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e nezaket ziyaretinde bulundu. 

Şeyh Mucibur Rahman’ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi kendi ülkelerinin lideri olduğunu, Ankara ve İzmir’de caddelerde isminin bulunduğunu dile getiren Bangladeş Başkonsolosu Mohammad Monirul İslam, Başkent Dakka’da da Mustafa Kemal Atatürk Caddesine sahip olduklarını iletirken, yine Atatürk ile ilgili marşlarının olduğunu belirtti. Bangladeş Başkonsolosu Mohammad Monirul İslam, “Türkiye’yle duygusal ve kültürel bağlarımız var. Biz daha yakın olmak istiyoruz” diyerek karşılıklı işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. 

Başkonsolos Mohammad Monirul İslam’ı Isparta’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Bangladeş’le, kardeş ve dindaş bir ülke olduklarını karşılıklı işbirliklerinin bulunduğuna işaret etti. Türkiye’nin Bangladeş’in ihtiyacı olduğu her an yanında olduğunu dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Her zaman için kardeş ülke Bangladeş’in yanındayız.

Birlik ve beraberliğimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Başkonsolosumuzun Isparta’ya gelmesi bizleri mutlu etti. İşbirliğimizi, dostluğumuzu, beraberliğimizi, din kardeşliğimizi çok daha ileriye götürebilmek, ülkelerinde Mustafa Kemal Paşa Caddesi, okulunun olduğunu bizlere anlattı.  

Bizlere karşı çok eskiden gelen dostluk ve yakınlık duyguları var. Bizler çok memnun olduk. Bu ilişkilerimizi çok daha ileriye götürerek, hem turizm hem ticari anlamda daha iyi ilişkiler içinde olmayı bizlerde arzuluyoruz” dedi.