Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, AK Parti YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer aldığı toplantıda Bakan Yardımcısı Özkaldı önemli açıklamalarda bulundu.
Toplantı öncesi yaptığı konuşmada toplantının amacının Bakanlığın faaliyet alanlarını ilgilendiren konularda sektör temsilcileriyle görüş alış verişinde bulunmak olduğunu söyleyen Bakan Yardımcısı Özkaldı da "Maksadımız burada daha çok sizleri dinlemek. Burada alacağımız kararların, konuşacağımız konuların Isparta'ya hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Ardından tek tek söz alan sektör temsilcileri Bakan Yardımcısı Özkaldı ve beraberindeki Bakanlık yetkililerine sorun, talep ve önerilerini ilettiler. 
Toplantıda söz alan Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli, sulama birliklerinin güneş enerji santrali projesi yapamadığını ve bu nedenle birliklerin elektrik maliyetlerinin yüksek olduğuna dikkat çekti. Başkan Heybeli, bu sorunun biran evvel çözülmesini istedi.
Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli’nin açıklamalarının ardından konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, sulama birliklerinin GES Projesi yapabilmesinin önünü açacaklarını dile getirdi. Bununla ilgili kanunun Torba Yasaya konulacağını müjdeleyen Bakan Yardımcısı Özkaldı, böylelikle sulama birliklerinin GES projesi yapabileceğini ve kendi elektriklerini üretebileceğini ifade etti.