Şekerpare Pastaevi’nin işletmecisi Işın Atasagun, Merkez Bağlar Ortaokulu tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri" programına katıldı. Merkez Bağlar Ortaokulu  tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri" programına katılan Atasagun,, öğrenciler tarafından hazırlanan soruları yanıtladı.Ortaokuldan liseye geçiş döneminde olan öğrenciler hayatlarına yön verme konusunda bilgi sahibi olmak için okulları tarafından düzenlenen ‘’Kariyer Günleri’’ programında işletmeci Atasagun’a, mesleki  eğitim-öğretim konuları, geleceğe yönelik planlamalar, başarılı iş yaşamına  yönelik yapılabilecek çalışmalar ve güncel konularda merak ettikleri soruları sordular.
Okulun Rehberlik birimi tarafından düzenlenen ‘’Kariyer Günleri’’ etkinlikleri kapsamında çeşitli meslek grup temsilcileri okula davet edilerek, eğitim süreçleri ve mesleklerini anlatmaları istendi. İşletme sahibi ve bir iş kadını olarak konuk edilen Şekerpare Pastaevi’nin işletmecisi Işın Atasagun da bu çerçevede öğrencilerle eğitim sürecini ve mesleki deneyimlerini paylaştı.
Öğrencilerle böyle bir programda bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirten Atasagun, yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
‘’Kız Meslek Lisesi’nde okumayı ben tercih ettim. Her şeyden önce Ev Ekonomisi Yemek Pişirme Bölümü’nü ben tercih ettim. Çünkü yemek pişirmeyi seviyorum. Sevdiğim bir bölüm olmasını istedim ve Kız Meslek Lisesi’ne gitmek istedim. Orta ve lise kısmında 6 yıl okudum. Oradaki Öğretmenlerim de desteği ile başarıyla tamamladım. Okulu bitirir bitirmez de babama ‘’ Ben bir pastane açmak istiyorum’’ dedim. Babam bunu kabul etmedi o zaman. Daha sonraki dönemde üniversite okumak istediğimi söyledim ve üniversiteye gittim. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne bağlı Meslek Yüksek Okulu’nda Gıda Teknolojisi Gıda Kontrol Bölümü’nü okudum. Bu da benim mesleğimle alakalı aslında. Tabii yine çok faydası olduğunu düşünüyorum. Mezun olur olmaz da gelip kendi mesleğimle alakalı bir iş yapamadım ama, burada bir içecek fabrikasında atık su arıtma tesisinde iş tecrübesi edindim. Her şeyden önce insanlarla görüşmeyi, insanlarla konuşmayı, sosyal yaşantıyı, patron işçi ilişkisini kısaca iş yaşamı hakkında bir tecrübe edindim. Daha sonra eşimin işi nedeniyle bir süre ara verdim çalışmaya. En sonunda karar verdiğimde ‘’Ben bu işi yapmak zorundayım. Çünkü bu işi çok seviyorum. Yemek pişirmeyi de seviyorum. Yaptığım işlerin beğenildiğini görünce daha da mutlu oluyorum’’ diye düşündüm. Önce evde yapmaya başladım. Gelen bütün müşteri taleplerine bire bir karşılık vererek 6-7 yıl kadar evde çalıştım ve onları memnuniyetinden aldığım güçle daha sonra da artık evde olmayacağına karar verip, işletmemi açtım. Öncelikle kendi harçlığımı çıkarmak için istiyordum. Kendi kendime yetebilmek, aileme destek olabilmek için istiyordum. Bugün geldiğim noktada sigortalı ve maaşlı 3 kişi çalıştırıyorum. Hepsi evli ve hepsinin aileleri ve çocukları var. Benim de çocuklarım. Bugün hem kendi aileme, hem de onların ailelerine yetebilmenin mutluluğu yaşıyorum. İşlerimiz güzel de gidiyor çok şükür. Yani istediğimizden daha güzel olduğunu düşünüyorum. Böyle devam etme hevesimiz var. Ama asla çok büyüyüp, çok açılıp hedefimizden şaşmayı düşünmüyorum. Çünkü benim için önemli olan o lezzeti, o tadı bozmadan devam ettirebilmek. Çok şükür o da güzel gidiyor. Herkesin kendini has bir yeteneği vardır ve bu yeteneği elbette geliştirmek isteyebilir.’’
Programda öğrenciler tarafından hazırlanan soruların cevaplandırılması ve konuşmaların ardından, Şekerpare Pastaevi tarafından hazırlanan çeşitli lezzetler öğrencilere ikram edildi. Elif AKGÜL