Mevlüt Özdemir, " Milletvekili Korkmaz açıklama yapmış ancak benim sorduğum sorulara cevap vermemiştir" dedi.

 Mevlüt Özdemir'in Milletvekili Korkmaz'a verdiği cevap üzerine Milletvekili Korkmaz açıklama yapmış ancak benim sorduğum sorulara cevap vermemiştir dedi.

Mevlüt Özdemir'in yaptığı açıklamada, “Sayın Korkmaz'ın benim ismimi ağzına alması için, önce siyaseten Isparta'da kendisine verilen görevde çakılan bir çivisinin nasip olması lazım. Benim için timsah gözyaşları dökmesine gerek yok. Önce benim sorduğum sorulara cevap versin.

Sayın Korkmaz, MHP'ye, partilerinin çizgisi doğrultusunda hukuk dışı işlere bulaşanların, hukuk dışı iş yapanların kabul edilmeyeceğini söylemiş. Peki Belediye Başkanlığı zamanında yaptığı yanlışlıklardan, hukuk dışı işlerden dolayı Isparta Ağır Ceza Mahkemesinden ceza alan, dosyaları Yargıtay'da onama aşamasında bekleyen, daha bir çok davası olan bir şahsı partilerinden belediye başkan adayı yapmak neyin nesi?

 Bu şahsın yaptıkları hukuk dışılık değil mi? Yoksa bu mahkemeler Türkiye Cumhuriyetinin mahkemesi değil mi? Ki benim suçum belediye başkanlığı ile ilgili bile değilken, beni hukuk dışılıkla suçlayanlar, önce kendilerine baksınlar. Benim suçum, daha öncede söylediğim gibi her ticaret erbabının başına gelebilecek bir olay. Sayın Korkmaz, benim AK Parti'den adaylığıma karşı çıkanlarla ilgileneceğine, MHP'nin milletvekili olarak, AK Parti'nin eski milletvekili ile benim konumla ilgili işbirliği yapmasının hesabını versin. Kendi ilçesindeki başarısızlığının faturasını başkalarını gündeme getirerek örtmeye kalkmasın, siyasi rant peşinde koşmasın. Kendi ilçesinde üçüncü parti olmanın hesabını versin. Milletvekilliği genel seçimleri geliyor, kendi ilçesinden yerel seçimlerde neden bu kadar az oy aldığının hesabını versin.

Bir başkasının olumsuz durumundan siyasi rant çıkarmaya çalışan ve ondan menfaatlenmeye çalışan insan önce kendine şunu sorsun: Timsah gözyaşları dökerek, “çoluğu- çocuğu var, üzülüyoruz” demenize gerek yok. Onun daha düşünülecek, hem kendisi, hem seçtirdiği insanlar var. O önce kendi etrafına baksın.

Yeni kendisine soruyorum: Acaba sizdeki hüküm giymişleri, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinden ceza almış olanları neren görmüyorsunuz. Acaba, yargı tekelinizde, temizlik maddesi elinizde mi de? bu cezaları, dosyaları temizlemeyi mi düşünüyorsunuz? Yargıda bekleyen dosyaları, davaları ne yapacaksınız?

Siz önce kendi hesabınızı verin.

Benim adaylığımı istemeyen AK Parti'de sadece eski milletvekili Emin Bilgiç vardır. Siz MHP'li olarak AK Partili Emin Bilgiç ile ittifak yamaya devam edin. Sayın Korkmaz, kendi evinin önünü süpürmeden başkasının evinin önüne bakma. Kendi evin camdan ise başkasının evine taş atma. Sen önce, mezarlık soyguncularının, yoksulların haklarını yiyenlerin hesabını ver, ondan sonra konuş. Ölen insanların bile sırtından rant elde etmeye çalışan, suçu Isparta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sabitleşmiş partililerinin hesabını ver.” dedi.