Sütçüler ilçesine bağlı Kesme’de halk köylerine çöplerin dökülmesinden rahatsız. Gül kokulu, doğal güzellikleri ve otantik evleriyle bilinen Kesme Köyü’ne civar illerinin köylerinin çöplerinin dökülmesi tepkilere neden oldu.

İL GENEL MECLİS KARARI YOK…
KESMEDER (Isparta Kesme Köyü Kültür Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Başkanı ve  Zafer Mahallesi Muhtarı Recep Gürdal, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kesme’nin çöp köy olduğunu ileri süren Gürdal, “Aşağıyaylabeli, Ayvalıpınınar, Bekirağalar, Belence Köyü, Belence, Beydilli, Boğazköy, Bucakdere, Çandır Köyü, Darıbükü, Gürdallı, Hacıahmetler, Hacıaliler, İbişler, İncidere, Karadiken, Kasım Köyü, Kesme, Kuzca, Melikler, Müezzinler, Pınarköy, Sağrak, Sarımehmetler, Şehler, Yeniköy ve Yeşilyurt köylerinin çöpleri Kesme’ye dökülüyor.

Bize çok şikayet geldi. Geçmişte köyümüz belediyelikken çöplüğümüz vardı. Belediye’de kapanınca bütün 30 köyün çöpleri Kesme Köyü’ne döküldüğüyle ilgili haberler geldi.
Neye göre dökülüyor, bunun bir araştırmasını yaptık. İl Genel Meclisi’nden bir karar çıkmıştır dedik. Müsaade vardır dedim. Bir karar verilip verilmediğini araştırdık.Geçen hafta pazartesi günü Özel İdare’ye gittim. Su Kanal  Hizmetleri Müdürü Hacı Adanalı var. Bu işe bakan, çöpten sorumlu. Onla görüştüm. Dedi ki ‘Bizim düzenli çöp depomuz yok bölgede. Daha önce belediyenin çöplüğü olduğu için oraya çöp dökmeyi düşündük. O şekilde uygulamaya başladık’ dedi. Bununla ilgili İl Genel Meclis Kararı yok, Valilik onayı yok. Kendilerinin de bir yazısı yok. Ama oraya yönlendiriyorlar” dedi.

“TURİSTLERİ VE TURİZMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”
                Bu konuyla ilgili halkın son derece rahatsız olduğunu belirten Gürdal, “Çöp dökülen yer  St. Paul'un Perge'den Psidia Antiokheia'sı yolunun üzerinde.  Ayrıca burada tam bir doğal ortam var. Turistleri ve turizmi olumsuz etkiliyor. Turizme zarar veriliyor. O bölgede yaşayan insanlarımız çöplerinin buraya dökülmesini istemiyor. Ama ortak nokta bulunması gerekiyor.

Halkımız bu durumdan son derece rahatsız. Yetkililer, bununla ilgili Düzenli Depolama Tesislerinin kurulması yönünde çalışma olduğunu ve  Mobil Aktarma İstasyonları projesinden bahsettiler. Bizde faaliyete geçmesini bir an önce istiyoruz” şeklinde konuştu.