Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Ali Rıza Deveci, Konut Edindirme Yardımı (KEY) Hesaplarında biriken alacakların ödemesinde yaşanan gecikmenin çalışanları mağdur ettiğini savundu.

Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinin geciktirilmesinin çalışanları mağdur ettiğini savunan SES Şube Başkanı Ali Rıza Deveci, hükümete yüklenerek, “AKP Hükümeti, Kamu Emekçilerinin enflasyon ve hayat pahalılığı altında ezilmesine neden olduğu gibi, Konut Edindirme Yardımı Hesaplarında biriken alacaklarımızın ödemesini geciktirerek bizleri bir kez daha mağdur etmektedir” dedi.

Yapılması gereken ödemelerin har vurup harman savrulduğunu ileri süren Deveci, “1987 ile 1995 yılları arasında emekçilerin hesaplarında biriken alacaklarımız, “har vurulup harman savrulduğu” için aradan geçen 13 yıla rağmen hala hak sahiplerine ödenmemiştir. Son olarak AKP tarafından geçtiğimiz yıl 22 Temmuz seçimleri öncesinde ödeneceği ilan edilen KEY Alacaklarımız, defalarca ertelenmiştir.

EMEKÇİLERİ MAĞDUR ETMEYE HAKKINIZ YOK

Buradan bir kez daha hükümete sesleniyoruz: Emekçileri daha fazla mağdur etmeye hakkınız yok. KEY hesaplarında biriken alacaklarımız derhal ve tek seferde gerçek değerleri üzerinden hak sahiplerine ödenmelidir. SES olarak bu konunun takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

 Alacaklarımız gerçek değerleri üzerinden ödenmez de, komik ödeme rakamlarıyla karşı karşıya bırakılırsak her türlü fiili meşru mücadele yöntemi ve hukuki yolla hakkımızı arayacağız” şeklinde konuştu.

Sendika olarak neo liberal politikaları reddettiklerini kaydeden Deveci, “Bizler, IMF dayatmalarıyla belirlenen neo-liberal politikaları reddediyoruz, bizler enflasyon hedefine dayalı ücret zammı anlayışını reddediyoruz, bizler açlığı ve yoksulluğu reddediyoruz.

Bizler insanca yaşayacak bir ücret istiyoruz, yapılan maaş zamlarının taban aylık üzerinden yapılmasını ve emekliliğimize yansıtılmasını istiyoruz, ekonomide yaşandığı iddia edilen büyümeden hakkımızın verilmesini istiyoruz, bizler NEMA ve KEY adları altında yaşadığımız mağduriyetlerin artık son bulmasını istiyoruz” dedi.

BAŞBAKAN"DAN KEY AÇIKLAMASI

Öte yandan Başbakan Recep Tayip Erdoğan dün yaptığı açıklamada 2 milyar 855 milyon YTL'lik KEY ödemelerinin iki hafta içinde Ziraat Bankası aracılığı ile yapılacağını söyledi.
Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerini de içeren kamu finansmanı ve borç yönetimini yeniden düzenleyen kanun tasarısı dün TBMM Genel Kurulunda görüşüldü.

KEY İÇİN ÖZEL SİTE
Şu anda hazırlık aşamasında olan site, KEY ödemelerinin başladığı gün hizmete açılacak. Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesapları Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hazırlanmakta olan www.keyodemeleri.com. internet adresinden takip edilebilecek. Hazırlık aşamasında olan siteye 8.5 milyon kişiye ait bilgi girilecek.

VATANDAŞLIK NUMARASI YETERLİ
Hak sahipleri KEY hesaplarıyla ilgili bilgileri, ödemelerin başladığı gün siteden öğrenebilecek. Vatandaşlık numarası ile siteye girenler KEY alacağı olup olmadığını görecek.