Parti değil 2023 Türkiye’sini seçin

Kolukırık gençlerin 12 Haziran seçimlerinde parti değil geleceği seçmeleri gerektiğini söyleyerek “particilik dönemi bitmiştir. Sizden parti değil istikrarı seçmenizi istiyorum” dedi. 

Ak Parti Milletvekili Adayı Suat Kolukırık, geçtiğimiz akşam SDÜ Konukevinde gençlerle bir araya gelerek gençlere tavsiyelerde bulundu. Kolukırık gençlerle bir araya geldiğinde “Benim sosyolojideki ilk tezimin başlığı eşitlenmeyi kabullenmekti. Eşitlenmeyi kabul etmemiz gerekiyor. Çünkü insan olarak üzerimizdekileri çıkardığımızda, kimliklerimizi bir kenara bıraktığımızda hepimiz birer çıplak adem olarak ortada dururuz” diyerek birlikte yaşamaya vurgu yaptı.

Geçmişe bakarak Anadolu coğrafyasındaki uyumlu yaşamanın anlaşılabileceğini söyleyen Kolukırık “Sizler bizim geleceğimizsiniz, bende dünün geleceğiyim. Geçmişimize ve tarihimize bakacak olursak Anadolu coğrafyasındaki uyum içinde yaşamayı anlayabiliriz. Türkiye zor günlerden buralara geldi. Siyasi istikrarsızlıklardan bu günlere geldi” dedi.

AK PARTİ’DEN ÖNCE ENFLASYON CANAVARI ÇİZİLİRDİ

Ak Parti Milletvekili adayı Suat Kolukırık “bizler büyük bir medeniyetin temsilcileriyiz.  Ama şimdi bir batı gibi olma fikri yerleştirilmeye çalışılıyor. Atatürk’ün iyi niyetli bir model olarak sunduğu batı gibi olmak tanımı yanlış anlaşılıyor. Biz neden batıya benzemek için çalışalım” diyerek batı ülkelerinin sadece bir model olduğunu söyledi.

Kolukırık 2023’ün gençleri diye seslenerek “12 haziranda kullanacağınız oylarla 2023’ün Türkiye’sini belirleyeceksiniz. Biz Libya, Cezayir, Mısar’a vizeyi kaldırdık. Şimdi oralar bombalanıyor. Oralara atılan bombalar Türkiye’ye atılıyor” dedi.

Ak Parti ile enflasyon ve pahalılığın ortadan kaldırıldığını söyleyen Kolukırık “Ak Parti iktidara gelemeden önce hatırlarsınız enflasyon canavarı çizilirdi. Konuşulan tek şey enflasyon ve pahalılıktı. Türkiye IMF’ye olan borcu konuşurdu. Şimdi enflasyon canavarı yok oldu. IMF’ye olan borç gelecek yıl bitecek. Bunlar hep bu milletin istekleriydi. Ak Parti milletin isteklerini yerine getirdi” diye konuştu.

ÖNER’E GÖNDERME

Gençlerle sohbetinde CHP Milletvekili adayı Ali Haydar Öner’e de göndermede bulunan Suat Kolukırık “Bir genel başkan kendisine yakışır bir milletvekili adayı belirliyor. Bu milletvekili adayı Isparta’ya gelir gelmez Türkiye İran’a dönüyor diye bir açıklama yapıyor. Siz Isparta’nın Sütçüler’ini, Şarkikaraağaç’ını bilir misiniz? Siz Yalvaç’taki Yenişarbademli’deki çiftçiyi tanır mısınız? Şimdi Türkiye İran’a benzeyecek diye bir açıklamayı nasıl yapabiliyorsunuz?” diye sordu.

Gençlere parti değil geleceği seçin diyerek seslenen Kolukırık “Gençliğin üzerinden operasyon yapmaya hiç kimsenin hakkı yok. Siz gençlerden bir parti seçmenizi değil geleceği seçmenizi istiyoruz. 12 haziran’da sizler bir partiye değil, istikrara oy vereceksiniz. Particilik dönemleri sona ermiştir” dedi.

SDÜ’den milletvekili adayı ilk öğretim görevlisi olduğunu söyleyen Suat Kolukırık “Hiç kimsenin Suat Kolukırık’tan şüphesi olmasın. Benim siyasetteki inancım insanın musalla taşına konunca yüzüne bakılabilir olmasıdır. 1992 yılında kurulan üniversitemizin de ilk kez bir milletvekili adayı oldu. Bu üniversitemiz açısından çok önemli. Üniversitenin milletvekili üniversitenin gelişimine ön ayak olacaktır” diye konuştu.

MİLLETİN BOŞ VAATLERE KARNI TOK

Türkiye’de istikrara bir saldırı olduğunu söyleyen Kolukırık “Aynı zamanda Türkiye’de bir eleştiri hastalığı var. Türkiye’de bir iş yapıldığında yapılan işin iyi olup olmamasına değil yapan kişilere bakarak tavır gösteriliyor” dedi.

Muhalefette olan partilerin vaat partileri olduğunu belirten Suat Kolukırık “Şimdi ben desem ki Isparta yaylalarında benim 2 bin koyunum var buna kim inanır? CHP ve MHP boş vaatlerde bulunarak vatandaşın oyunu almaya çalışıyor. Diyor ki CHP lideri herkese 600 TL maaş vereceğiz. Nasıl vereceksin diye soruyoruz. Benim adım Kemal diye cevap veriyor. Nasıl yani adı kemal olunca 600 TL maaş verebiliyor, Hüseyin olunca veremiyor mu? Daha önce bu memlekette bazı parti başkanları miting meydanlarında şu evin anahtarı, şu arabanın anahtarı diyerek herkese iki anahtar vaat ettiler. Bizim milletimiz bunları yaşadığı için boş vaatlere karnı tok” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN SAVUNMA HATLARI

Dünya üzerinde sadece siyasetçi olarak ayakta kalmanın mümkün olmadığını belirten Kolukırık “Türkiye’nin sınırları, Türkiye’nin savunma hatları Newyork’tan, Washington’tan, Yemen’den, Paris’ten başlar. Oralarda yoksanız olduğunuz yerden Türkiye’yi savunacağız demek hayaldir. Dünya üzerinde sadece siyasetçi olarak var olmanız mümkün değil. Dünya üzerinde ileri bir aktör olmak için, siyasetten ekonomiye tüm alanlarda varlığınızı göstermeniz gerek” dedi.

Gençlere çok çalışmayı tavsiye eden Ak Parti Milletvekili adayı Suat Kolukırık “Türkiye’yi her alanda ileri bir ülke haline getirmek için günde 18 saat çalışmanız gerekiyor. Sizler hiçbir zaman onun bunun uşağı olmayın memleketin uşağı olun” diye konuştu.

Isparta için büyük projeler yaptıklarını belirten Kolukırık “2023 projesi olarak kanal İstanbul’u Türkiye projesi olarak ortaya koyan bir başbakanın ferdi olarak Isparta içinde projelerimiz var. Isparta’nın geleceğini belirlemek için inanç turizmi, tarım, hayvancılık gibi alanlar da çok önemli projelerimiz var. Isparta bir sanayi kenti olmak yerine bir eğitim kenti, bir sağlık kenti, bir inanç turizmi merkezi olabilir. Ayrıca bir sosyolog olarak söylüyorum, sanayi hava ve çevre kirliliği gibi olumsuzlukları getirerek yaşam kalitesini de düşürebilir” dedi.

 Gülses