Temeli 21 yıl önce başlayan ve bir türlü bitirilemeyen Kültür Merkezini kurtarma ve kullanılabilir hale getirmek için Vali Özkan girişimlerde bulunuyor.
 
Temeli 21 yıl önce atılan, bu süre içinde 20 milyon liraya yakın para harcanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen, tamamlanması için en az 10 milyon lira ödenek gereken ve tamamlansa dahi kimin kullanacağı belli olmayan Kültür Merkezi için çözüm yolu aranıyor. Edinilen bilgilere göre Süleyman Demirel Eğitim Kompleksinin ğüvenliğini de olumsuz olarak etkileyen Kültür Merkezi vatandaşlar tarafından "cenaze" olarak adlandırılıyor.

Kültür Merkezinin tamamlanması veya kullanılabilir hale getirilmesi için Vali Vahdettin Özkan girişmeler başladı. Mevcut hali ile tamamlanması için en az 10 milyon liralık ödeneğe ihtiyaç duyulan Kültür Merkezi'nin İl Özel İdaresine devri için girişimlere başlandı.

İl Özel İdaresi devrin yapılmasının ardından binanın en iyi şekilde nasıl kullanılabileceğine karar verecek ve bina kurtarılacak. Vali Vahdettin Özkan'ın binanın Özel İdare'ye devri için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuru yaptığı Öğrenildi.

Yetkililer, Kültür Merkezinin tamamlanması için ciddi bir ödeneğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek:"Tamamlanması en az 5 yıl sürer. Tamamlandıktan sonra sağlamlığı tartışılır. Ayrıca böyle binayı kim kullanır belli değil? Çünkü binanın cari giderleri çok yüksek. Ortada bir cenaze var. Bu cenazenin kaldırılması gerekiyor. Böyle giderse her harcanan para, hem de bundan sonra harcanacak para boşa gidecek ve bina kullanılamayacak.

Sosyal - kültürel, eğitim veya sağlık gibi alanlarda binanın değerlendirilmesi gerekiyor. Yoksa önemli bir sorun olarak kalacak" şeklinde konuştular.