Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde devam eden Isparta Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bir sezonda 6 bin öğrenciye çeşitli dallarda kurslar düzenliyor.
ISMEK tarafından Mehmet Akif Ersoy Geçlik Merkezinde düzenlenen ve 8 ay süren kurs sonrasında bağlama ve gitar dalında başarı kazanan öğrencilere belgeleri Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından verildi.
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 5 merkezde 9 ayrı branşta ders verildiğini, bu derslerin arasında eğitimin yanı sıra kültürel ve sosyal kurslarda düzenlediklerini belirtti. Böyle kurslara katılmak isteyen halkımıza ve kursiyerlerimize hizmet etmeyi amaçladıklarını anlatan Günaydın, şunları söyledi:
''Bunu yaparken de en kaliteli verimi en uzuca almanın hesabını düşündük. Böylece hayal edilemeyecek kadar yüksek maliyetlerle kurslar düzenlenmiştir. Bu kurslarda birilerine para kazandırma amaçlandırılmıştır. Biz ise birilerine para kazandırmak değil, halkımızın bu kurslardan azami ölçüde faydalanmasını istedik. Bu günde bunu görüyorsunuz. Bu konuda hassasiyetle davranan öğretmenlerimize ve sizlere başarılar diliyorum.''
Sertifika töreninde kursiyerler adına kısa bir konuşma yapan Fatih Yılmaz ise ''Ziraat mühendisiyim. İçimde kalan uhdelerden bir tanesi de saz çalabilmekti. Özellikle Aşık Veysel'in 'benim yarim sadık topraktır' türküsünü saz ile çalmayı çok arzu ediyordum. Isparta Belediyesinin açmış olduğu bu kursa 6 ay önce katıldım. Bu gün notaları öğrenerek arzu ettiğim türküyü çalmaya başladım. Bu konuda bize desteğini esirgemeyen, başta hocalarımıza, Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın'a teşekkür ediyorum'' diye konuştu.