Türkiye’deki iktidarın da yaptıkları hareket ve açıklamalarla bu sömürgeci, yağmacı saldırıyı desteklediklerini ortaya koyduğunu ifade eden Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Özyürek, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Libya halkının son haftalarda yaşadığı iç sorunlar nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde Amerika, İngiltere ve Fransa’nın önayak olması ile Libya’ya askeri müdahale kararı alındı. Irak’ın ardından Libya’nın da petrolünü ele geçirmek isteyen Batı19 Mart günü, savaş gemilerini ve uçaklarını Libya’ya göndererek saldırı başlattı.

Gerçekte, mazlum Libya halkının yaşadığı iç sorunlar bahane olarak kullanılmakta, bu ülkenin zengin petrol ve doğal gaz rezervleri ele geçirilmek ve paylaşılmak istenmektedir.

Dost ve kardeş Libya’nın sorunlarını çözecek olan  yine Libya halkıdır. Hiçbir ülkenin iç sorunlarının çözümüne yabancı müdahale kabul edilemez. Bu Müdahale söyledikleri gibi “İnsan hakları” adına yapılıyorsa Dünyada en yoğun insan hakları ihlallerinin yaşandığı ABD’ye  yapılmalıdır.

Türkiye’de iktidar sahipleri bu sömürgeci, yağmacı saldırıyı desteklediklerini açıklamışlardır.  Bu açıklama ulusal çıkarlarımıza tümüyle aykırı olmaktan öteye ileride Ülkemize yapılabilecek bir saldırıya da kapı aralamaktadır.

BOP eşbaşkanları daha önce de Afganistan ve Irak’ın işgal edilmesine destek vererek milyonlarca Müslüman’ın katledilmesi suçuna ortak olmuşlardı. Şimdi aynı suçu mazlum Libya halkına karşı da işlemektedirler.

Tüm Atatürkçüler, Vatanseverler olarak bizler mazlum ve kardeş Libya halkının yanında saf tutacağız. Libya’ya karşı emperyalist devletlerle birlikte saf tutan iktidar sahipleri ise, milletimizin lanetinden kurtulamayacaklardır.”