Sütçüler’deki korkunç kaza hafızalarda derin izler bıraktı Sütçüler’deki korkunç kaza hafızalarda derin izler bıraktı

Geçen haftasonu Halk Otobüslerine gelen zamlar,öğrencilerin sosyal medyada ISPARTA ÖĞRENCİYİ SOYUYOR başlığıyla Türkiye gündemine oturmuştu. Yapılan zamların,zaten zor ekonomik şartlarda üniversite hayatını devam ettirmeye çalışan öğrenciler arasında infiale yol açmasıyla birlikte Isparta’nın Türkiye gündemine böyle bir konuyla gelmiş olması hepimizi derinden üzmüştür.
 
​Öğrencilerin 2.dönemi online olarak Uzaktan Eğitim modeliyle devam etmek istemesi, ulaşım için alternatif yollar aramaya başlaması ve sosyal medyadaki bilgi kirliliği bizleri derinden üzmüştür. Bu bağlamda, 15 yıl şehri idare etmiş olmanın verdiği tecrübeyi paylaşmak, istişare kültürü ile her kesimin bu olaydan en az yıpranmışlıkla çıkmasını sağlamak açısından MHP gerekli girişimleri alma kararı almıştır.
​Bu bağlamda, bugün Merkez İlçe Başkan Yardımcılarımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz Isparta Belediyesi’nde bazı görüşmeler yapmışlardır. Öncelikle, Ulaşımdan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Uğur BÜYÜKÇULCU ile görüşen heyetimiz daha sonra da Belediye Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN’le ve Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk DAŞDÖNER ile bir araya gelmiştir.
 
​Bu süreçte gerek Isparta Belediyesi’nin, gerek Halk Otobüsleri İşletmesinin, gerekse de öğrencilerin ve Isparta Halkımızın menfaatleri doğrultusunda fikirlerini beyan etmiştir. Otobüslerin yıllık hat aidatlarının alınmaması, ikametini Isparta’ya getiren öğrencilerin otobüslerden indirimli yararlanmaları, belli bir limit üzeri dolumlarda halkımızın ve öğrencilerimizin kartlarına ekstra biniş hakkı yüklenmesi gibi bir dizi fikrimizi beyan ettik.
 
​Fikirlerimiz gerek Belediye Başkanımız gerekse de Halk Otobüsleri Yönetimi tarafından not edilmiş olup, ilk yapılacak olan Şubat ayı Belediye Meclisi gündemine alınmıştır. Belediye Meclisimiz konu hakkında gerekli görüşmeleri yapıp, her kesim için en doğru kararı verecektir.
 
​Her konuda olduğu gibi , sonuç odaklı çalışmalarına ve toplumun her kesiminin sorunlarına çözüm üretme noktasındaki kararlılığıyla bu konuda da fikrini ve çözüm önerilerini ortaya koymuştur.
 
​Kıymetli gençler,MHP Teşkilatları olarak daha önce sosyal medyada verdiğimiz sözü tuttuk ve sizler için gerekli girişimlerde bulunduk. Bundan sonraki sorunlarınızda da elimizden gelenin en iyisini sizler için yapmaya gayret edeceğiz. Hep söylediğimiz gibi, sizleri memleketimizde emanet oalrak görmeye ve her konuda destek olmaya devam edeceğiz.
Milliyetçi Hareket Partisi
Isparta Merkez İlçe Başkanı
Osman GÜLAY