Eski Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, MHP'nin meclis iç tüzüğü değişikiği konusunda AK Parti'ye destek vermesini eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi uyum yasaları kapsamında TBMM İç Tüzüğü'nde yapılacak değişikliklere ilişkin MHP'nin destek açıklaması eski Milletvekili Nevzat Korkmaz'ın tepkisine neden oldu. Eski Isparta Milletvekili Korkmaz, 23 ve 24. dönemde İç Tüzük Uzlaşma Komisyonu'nda görev aldığını hatırlatarak şu açıklamayı yaptı:

"TBMM İç Tüzüğü, hem iktidar hem de muhalefetin haklarını teminat altına alır ve zaman zaman birbirleriyle çatışan hukukunu dengeler.

Bu dengenin muhalefet aleyhine bozulması, çoğulculuğu ortadan kaldırır. Bu yüzden muhalefet bu haklarından vazgeçmez, vazgeçemez.

Nitekim, 23 ve 24. dönemde MHP'yi temsilen, 'İç Tüzük Uzlaşma Komisyonu'nda daimi görev almış tek milletvekili olarak tüm mücadelemiz  muhalefeti susturmaya yönelik olan, AKP önerilerine karşı, dik durmak şeklinde cereyan etmiştir.

Eğer MHP, bugün müzakereler başlamadan ve AKP önerilerini açıkça görmeden iktidar partisine destek veriyorsa, bunun tek bir açıklaması olabilir. Görünür zamanda iktidar olamayacağına göre, parlementodaki kendi mevcudiyetinden vazgeçmektedir."