Türkiye Buluşmaları kapsamında  düzenlenen program kapsamında Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek dün  Isparta'ya geldi. Dün saat 13.00’de Burdur’dan Isparta’ya gelen Başbakan Yardımcısı Çiçek, Ak Parti il teşkilatı tarafından Süleyman Demirel Kongre Merkezinde gerçekleştirilen genişletilmiş il divan toplantısına katıldı ve toplantıda partililere hitaben bir konuşma yaptı. Toplantıya Çiçek’in yanı sıra; İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Mehmet Sait Dilek, Haydar Kemal Kurt, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İl Genel Meclisi Kadir Dal, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile çok sayıda partili katıldı.  

İNCİ; “8 YILDIR BAŞARDIK, 12 HAZİRANDA DA BAŞARACAĞIZ”

     Ak Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantısının açılış konuşmasını Merkez İlçe Başkanı Kamil İnci yaptı. İnci konuşmasında; “12 Haziran Milletvekili genel seçimlerine 105 gün kaldı. Ak Parti olarak 8 yılda 6 seçim geçirdik ve tüm bu seçimlerden galibiyetle çıktık. Çünkü biz milletimizle iç içeyiz ve birlikte hareket ediyoruz. Onun için bir bütün halindeyiz. İcraatlarımızı da doğru yerde ve doğru zamanda yapmaktayız. 8 yıldır iktidarda olan bir parti olarak yaptıklarımız ortada.

      Önümüzde milletvekili genel seçimleri var. Diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimleri de en iyi şekilde yaşayacağız ve başarılı bir şekilde tamamlayacağız. Bu konuda partimize ve milletimize güvenimiz tamdır” dedi.

GÖKGÖZ; “HEDEFİMİZ 4 MİLLETVEKİLİ”

      Il Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz de toplantıda yaptığı konuşmada; “Milletimizle güçlenen, gücünü milletten alan Ak Parti bu aşk ve dirayetle 2011 Haziranında seçime gidiyor. Bizde Isparta teşkilatı olarak bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Inşaallah daha önceki yıllarda da olduğu gibi bu seçimde de dörtte dört yapacağız inşaallah. Teşkilat olarak sandık müşahitlerimiz, il ilçe teşkilatlarımız seçime hazırız” dedi.

ÇİÇEK; “ÖNEMLİ OLAN MİLLETE HİZMETTİR”

      Ak Partii’nin genişletilmiş İl Divan Toplantısında daha sonra kürsüye toplantının onur konuğu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek geldi. Çiçek konuşmasında şunları söyledi; “Bizler, başlatmış olduğumuz ‘Türkiye buluşmaları’ çerçevesinde il il gezerek milletimizle bir araya geliyoruz. Çünkü biz halka hizmet hakka hizmettir düsturu ile hareket ediyoruz. Önemli olan millete en iyi hizmeti yapabilmek ve bu dünyada gökkubbede hoş bir seda bırakabilmektir.

“ERBAKAN’A ALLAH RAHMET EYLESİN”

      Bugün bu ülkeye Başbakan olarak hizmet yapmış bir büyüğümüz Necmettin Erbakan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhum Necmettin Erbakan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Dünyaya geldik önünde sonunda hakka döneceğiz. Yaşadığımız ömür süresince en güzel iş hakka ve halka hizmet etmektir.

“MİLLETİMİZE HİZMET EDERKEN, BÜYÜK BEDELLER ÖDEDİK”

     Siyaset halka hizmet için yapılır. Biz siyaseti bunun için yapıyoruz. İşte bizde sözü doğru, özü doğru siyaset yaparak halkımıza hizmet etmenin gayretini veriyoruz. Bu zamana kadar ülkemize, milletimize zarar verecek hiçbir çalışmanın arkasında olmadık. Her zaman yararlı işlerin önderi olmaya çalıştık. Tabi, biz bunları yaparken büyük bedelle de ödedik. Günü geldik muhtıralar gördük, günü gelde kapatma davaları ile karşı karşıya geldik. Ama biz milletimizin izinde haraket ettik. Zaten bundan gayrısı da bize yakışmaz.

“MİLLETİN GÜCÜNDEN BAŞKA GÜÇ ARAMAK İLKELLİKTİR”

     Bazı siyasi partiler buralara seçimden seçime geliyorlar. Ama biz Türkiye buluşmaları kapsamında her zaman geliyoruz. Biz bunu geleneksel olarak yapıyoruz. Çünkü, son sözün sahibi milletimizdir. Milletin gücünden başka güç aramak ilkelliktir. Bizi bu duruma getiren milletimizdir. Çünkü, biz milletimizle gönül bağı kurduk. Kuzey Afrikada yaşananları ibretle izliyoruz. Işte milletle bir olamazsan bu şekilde olursun. Bir çok ülkenin yaşadığı ortada. Onun için ne yapılacaksa milletle birlikte yapılmalıdır.

“BİZ GÜNÜ KURTARMAK İÇİN DEĞİL, GELECEĞİ İNŞA ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

      Biz Ak Parti olarak sadece seçimden seçime siyaset yapmıyoruz. Çünkü biz günü kurtarmak için değil, ülkemizin geleceğini inşa etmek için siyaset yapıyoruz. Ak Parti olarak kendimizi milletimize anlattık, hizmetlerimizi ortaya koyduk. Milletimizi de bizi iyi anladı. Milletimizle hiçbir problemimiz olmadı. Bu milletin bin değil 5 bin yıllık geçmişi vardır. Buna saygı duymak ve ona gore davranmak gerekir.

“ISPARTA’YA ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTIK”

     Milleti hor görerek, onları küçümseyerek siyaset yapılmaz. Yapılsa da başarılı olmazı mümkün değildir. Biz bu ülkeyi ne zor şartlarda aldık ve hizmet etmeye devam ediyoruz. Bugüne kadar Isparta’ya çok önemli hizmetler getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz. Ulaşımdan başka alanlara kadar. Isparta’ya Adalet Sarayı yaptık ve ne temel atmasına geldik ne açılışına. Bina çok güzel oldu. Güle güle kullanın. Allah içini boş etsin. İçi fazla dolmasın. Ama adalet de en iyi şekilde tecelli etsin.

“NELER YAPTIĞIMIZI ANLATMAK İÇİN BURADAYIZ”

      Siyaset hizmet için yapılır. Eğer hizmet yoksa bu durum kuru bir laftan ibarettir. İşte bunun için Türkiye buluşmaları yapıyoruz. Bilindiği gibi bilgi edinme kanunu çıkardık. Çünkü milletimiz neler yapılıyor, neler ediliyor görsün, bilsin diye. Bizde bu Türkiye buluşmaları çerçevesinde yaptıklarımızı milletimize anlatıyoruz. Çünkü, yeter söz milletindir dedik ve yollara düştük.

“KİMSENİN DEVLETLE DERDİ KALMAYACAK”

      Bilindiği gibi geçtiğimiz gün Torba Yasası çıkardık. Bu yasa ile ülkemiz tarihinin en kapsamlı yapılandırması geldi. Bu yasadan devlete borcu olanlar yararlanacaktır. Çünkü, biz devlet olarak devletle sorunu olanların sorunlarını halletmesini istiyoruz. Bu konuda beyaz bir sayfa açmak istiyoruz.

“MİLLETİMİZ EVET DEDİ, ÜLKE YENİ BİR DÖNEME GİRDİ”

      Milletimiz her şeyin en iyisini bilir. 12 Eylül’de ülkemiz için son derece önemli yapılandırmayı içeren bir referendum yaptık. Milletimiz bu değişime ülke genelinde büyük bir çoğunlukla evet diyerek büyüklüğünü ortaya koymuştur. Ülkemiz bu eve tile yeni bir döneme girmiştir” dedi.

YAKAÖREN GAZI İLE İLGİLİ BİLGİ ALDI 

      Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in konuşmasının ardından Merkeze bağlı Yakaören Köyündeki kuyu ile ilgili olarak da yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.