AKP hükümetinin insanları açlık sınırının altına getirdiğini, fakat bunu pembe tablolara ve kamuoyunu suni gündemlerle oyalayarak örtbas etmeyi iyi becerdiklerini ileri süren BBP İl Başkanı Battal, "Başbakan Milletin taleplerine neden Fransız kalıyor? diye sordu.

 Battal, idamın kaldırılmasını eleştirerek "Her türlü dış müdahaleye açık olan ve bu ülkenin birliğine, huzuruna, emniyetine ve emniyet güçlerine savaş açan Bölücü Terör suçluları ciddi tehdit oluşturmaya devam ediyor...

Herkesin yararlanma hakkı olan kamu malları ve hizmetlerini manipüle edip yetim hakkı yiyen-yediren, yer altı ve yer üstü kaynaklarımızı peşkeş çeken ve ülke ekonomimizi zarara uğratan Ekonomik Terör suçluları ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor, yaptıkları yanlarına kâr kalıyor... Sayın Başbakan canınızın istediği veya başkalarının yol haritalarına uyarak

istenenleri gündeme alıp değiştiriyorsun. Peki, milletin değişmesini istediği ve arzuladığı taleplere neden Fransız kalıyorsun" dedi.

İDAM CEZASI

Referandumda idamın geri    -getirilmesinin konulmamasını eleştiren Battal, "Biz o zaman mevcut pakete öneri sunmuştuk.

Bunu bugün değil dünde söylüyorduk. Bu referandum paketine milletin önceliği olan şu idamı getirilmesini koyamaz mıydınız? Bu demokrasinin önünü açacak; Siyasetin finansmanı ile alakalı düzenlemeleri yaparak adaletsizliği ortadan kaldıramaz mıydınız? Siyasi Partiler Kanunu'nu ve seçim yasasını değiştiremez miydiniz? " diye sordu.