MHP'NİN BAŞKANI MISIN?

AKP İl Başkanı Gökgöz, pazartesi gününden itibaren Belediye Meclisi'nde yaşanan olaylarla ilgili sert açıklamalarda bulundu. MHP İl Başkanlığı'nın Meclis Başkanlığına yazı göndermesini ve bu yazının Meclis Başkanı'nca okunmasını teamüllere aykırı bulduğunu belirten Gökgöz, "Belediye Başkanı suç işlemiştir. Meclis Başkanı görevinin sınırlarına çıkmıştır. Sen Isparta Belediye Başkanısın, MHP Belediye Başkanı değil" diye konuştu.

NEDEN GOCUNUYORSUN?

Seyfettin Kalem ve Uğur Bestelci'nin İmar Komisyonu'na seçildiğini belirten Gökgöz, bu konuda son kararı verecek merciinin Seçim Kurulu olduğunu söyledi. Gökgöz, "Isparta halkının seçmiş olduğu Meclis'ten komisyonlara seçilmiş kişilere saygı duyulması gerekirken, yapılan girişimlerle bazı arkadaşların üyeliğinin askıya alınması Belediye Başkanı'nın hezeyan¬ından başka bir şey değildir. Neden gocunuyorsun?" dedi.

AK Parti 11 Başkanı Mehmet uğur Gökgöz, Belediye Meclisi'nde pazartesi gününden bugüne kadar yaşanan olaylarla ilgili günden yaratacak Önemli açıklamalarda bulundu.

MHP İl Başkanlığı'nın 2 Meclis üyesinin İmar Komisyonu'na girmesini engellemek için parti üyeliğini askıya alan kararının oturum sırasında okunmasını suç. olarak nitelendiren Gökgöz, bu durumun Belediye Meclisi'nin feshini gerektiğini iddia etti. Belediye Meclisi'nde işlerin Nisan 2010'dan bu yana iyi gitmediğini ileri süren Gökgöz, şu açıklamalarda bulundu.

BAŞKANIN TUTARSIZLIĞI MHP TEŞKİLATLARINI BOZDU

"Belediye Meclisi'nde işlerin iyi gitmediği 2010 nisan ayından beri belli. Gençlik Merkezi toplantılarında başlayan süreç işi bu noktaya getirdi. Burada da en önemli sebep Sayın Belediye Başkanı'nın tutarsız davranışlarıdır. Hatırlarsınız orada pazar yerlerinin üstlerinin kapatılmasıyla alakalı kendisinin bir takım zafiyetler göstermesi süreci başlattı. Seçim meydanlarında 'kayınbiraderimi getirmeyeceğim' diyen Sayın Günaydın, televizyon programında 'getirmeyeceğim' diyen Sayın Günaydın'ın tutarsızlığı MHP teşkilatını bozdu.

YALÇIN'A OMURGASIZLIK SUÇLAMASI
 

'Omurgalı siyaset yapalım' diyen İsa Yalçın efendi omurgasızlığını gösterdi. Merkez İlçe başkanı o dirayeti gösterdi, istifasını verdi, tepkisini ortaya koydu. Ama buna rıza gösteren İl Başkanı kendi kendi omurgasızlığını gösterdi. İşte süreç böyle devam ederken Belediye'deki diğer işlemler de devam etmeye başladı. İmar'daki sıkıntıları, bizim ortaya koyduğumuz tepkiler, otel inşaatı, hastane inşaatı derken Sayın Günaydın, İmar'daki becerisizliklerini yönetim anlayışına yansıttı.

İşte Yusuf Ziya Günaydın'ın 2 yılda getirdiği Isparta profili bu. Sayın Günaydın Isparta’nın miladı' diye sunduğu 8 projenin 5'inin başkaları tarafından yapıldığını tüm Isparta biliyor. Halı Etnografya Müzesi ne oldu? Temeli bile atılamadı. İhalesi bile yapılamadı.

MECLİSİN FESHİ GEREKİR

Meclis Başkanvekilliği ve komisyonlara seçilen arkadaşlarımızın seçildiklerine dair kayıtlar var, oylama sonuçları tutanakları var. Artık bu arkadaşlarımız görev süreleri doluncaya kadar görevlerini ifa edecekler.

Bu arkadaşlarımız her halükarda İmar Komisyonu'ndaki görevlerini yapacaklar. MHP'nın tavrına gelince; Meclis Başkanvekilliği seçimi yapıldıktan sonra oraya MHP Teşkilatı tarafından bir yazı gönderildi. O yazının Meclis'te okunması siyasi bir argüman olarak algılanır ve Meclisin feshi gerekir. Çünkü Siyasi Partiler Kanunu'nda ve Meclisin Çalışma Yönergesi'ne göre orada siyasi konuşmalar yapamazsınız. Meclis'te gündemdeki konular görüşülür.

Meclis açıldıktan kapanıncaya kadar siyasi konuşma yapılırsa Isparta Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından konu takip edilir ve Meclis'in feshi gündeme gelir. MHP İl Başkanı'nın oraya bir kağıt göndermesi, orada da Meclis Grup Sözcüsü tarafından Başkan'a iletilmesi, Belediye Başkanı'nın da orada o konuyu dile getirmesi Meclis teamüllerine aykırıdır. Meclis Başkanı, Belediye Başkanı suç işlemiştir. Meclis Başkanı görev alanının dışına çıkmıştır.

ISPARTA'NIN BELEDİYE BAŞKANISIN

Isparta Belediye Başkanı bir siyasi partiden seçilmiş olabilir.

Ancak Isparta Belediye Başkanı, Isparta’nın Belediye Başkanı'dır. MHP Belediye Başkanı değildir. Yusuf Ziya Günaydın öncelikle bunun farkına varmalıdır. Varmıyorsa o koltuğu işgal etmesine gerek yoktur. Meclis emirle yönetilmez. Siyasi bir söyleminiz varsa partide konuşursunuz. O çerçevede de hareket noktasını seçerseniz.

BURADA KORKUNUZ NEDEN?

Arkadaşları istifa etmeye zorlamak, üyeliklerini askıya almak konuya çözüm kazandırmaz. Burada korkunuz neden? 2010 hazirandan itibaren imarla ilgili davranışlar, belediye başkanının yönlendirmeleri ile yapılan davranışlar, imar izni verilen insanlar bu olayı kaşıdılar. Biz de imar noktasında konuyu ele almamız gerektiğini anladık. Biz bugüne kadar yapılmış olan bazı yanlışlıkların önüne geçilmesi adına, Belediye Başkanı'm çeşitli uyardık.

O uyarmaların neticesinde bu konuya parmak basmadığı gibi, konuyu kendi iç dünyasında çözmeye başladı. İşte bugüne kadar gelinen süreçte Meclisi bilgilendirmemesi buna en büyük etkendir.

NEDEN GOCUNUYORSUN?

Isparta halkının seçmiş olduğu Meclis'ten komisyonlara seçilmiş arkadaşlara saygı duyulması gerekirken, yapılan girişimlerle bazı arkadaşların üyeliğinin askıya alınması Belediye Başkanı'nın hezeyanından başka bir şey değildir. Belediye Başkanı'nın kendi hezeyanı ve korkularıdır.

Çünkü Sayın Belediye Başkanı ortada bir şey yoksa neden bu kadar gündeme taşıyorsun, neden gocunuyorsun?

O yüzden arkadaşlarla ilgili üyeliğin askıya alınmasıyla ilgili yapılacak hiçbir şey yoktur, üyeliğin düşüp, düşmeyeceğine karar verecek merci Seçim Kurulu'dur. Seçim Kurulu'ndan yazı gelmediği müddetçe bu husus, arkadaşların üyeliğinin devam etmesi noktasındadır. Komisyonlara seçilen arkadaşlarımız yetkililerdir. 'Biz tanımıyoruz' demek yanlış.

" DP'YE YAKIŞTIRAMADIM''

Bu arada AKP İl Başkanı Gökgöz, 3 Meclis Üyesini AK Parti'ni yamağı oldukları iddiasıyla Disiplin Kurulu'na sevk eden Demokrat Parti'nin tavrını da şık bulmadığını söyledi. Gökgöz, "Demokrat Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin genel siyasi görüşte bir ittifakı söz konusu.

Bu ittifakı bugün yarın açıklama niyetleri var. Dolayısıyla Isparta Belediye Meclisi'ndeki 3 Demokrat Partili arkadaşımızın 2 yıl sonra hatırlanması manidar. Doğrular adına hareket eden arkadaşlarımıza yönelik bu çıkış DP İl Başkanı'na yakışmamıştır. DP İl Başkanı doğrulan kendi Meclis üyelerinden dinlemesi gerekirken MHP'liler ile birlikte hareket etme noktasını seçmiştir.

MHP ve DP, genel siyasette İttifak arayışı içine girmişler ise de bunu Meclis'e yansıtmaları, Meclis'te de aynı yanlışların üzerine bina etmelerini şık görmüyorum" diye sözlerini tamamladı.

Akdeniz