Çanakkale 1915 gezici müzesi TIR'ı Türkiye turneleri kapsamında, Yalvaç'a geldi. Müze TIR, ücretsiz gezilebilecek.

Yalvaç Belediyesi tarafından davet edilen ve Anlatan meydanına kurulan gezici müzeyi vatandaşlar ücretsiz olarak gezebiliyor. Doğtaş Mobilya sponsorluğunda ve proje mimarı tarihçi Ahmet Uslu tarafından tasarlanan gezici müzede, Çanakkale savaşından kalan kılıç, kama, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları, mermi kovanları, bombalar, silahlar ve Çanakkale savaşlarını anlatan belgesel sunumları yer alıyor.

Müze TIR'da bulunan ve en çok dikkat çeken objelerden birisi de Çanakkale savaşının en iyi anlatan 'havada çarpışan mermiler' oldu. Seyit Onbaşının heykeli ve Türk askerlerinin maketlerinin de bulunduğu müze TIR, 9 Haziran'a kadar Yalvaç'ta kalacak.
Çanakkale 1915 Müzesini Kaymakam Ahmet Altıntaş ile birlikte gezen Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, müzeyi özellikle çocukların gezmesi için Yalvaç'a davet ettiklerini, geleceğin yöneticileri olan çocukların şimdiden bu ülkenin ne zorluklarla kazanıldığını görmeleri istediklerin söyledi. Müze TIR'ın Türkiye turneleri kapsamında yıl sonuna kadar 150 ayrı noktaya konuşlanması planlanıyor.