Isparta’nın hayırsever evlatlarından Hilmi Dilmen’in damadı, emekli Vali Mehmet Aldan, vefat etti. 89 yaşında hayatını kaybeden Aldan, Isparta sevgisi ile dolu bir insandı. Işıkkent Mahallesi’nde eşi ve kendisi adına anokulu yaptırıp, Milli Eğitime bağışlayan emekli Vali Aldan, her yaz memleketi Isparta’ya geliyordu.

            Ankara’daki evinde vefat eden Emekli Vali Aldan için bugün İçişleri Bakanlığı önünde bir tören düzenlenecek. Vali Aldan, yarın ikindi namazına müteakiben Mimar Sinan Camii’nde düzenlenecek törenden sonra çok sevdiği topraklara defnedilecek. Aldan’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

 MEHMET ALDAN'IN ÖZGEÇMİŞİ

Mehmet ALDAN, 1923 yılında Isparta'da doğdu. Isparta Gazi İlkokulu'nu, Isparta Ortaokulu'nu Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi. Yüksek Öğrenimini Ankara Siyasal Bilgiler Okulu'nda (Fakültesi'nde) yaptı.

1946 yılında Isparta Maliyet Memurluğu ile Devlet hizmetine girdi. 3 yıl süren maliyet memurluğu döneminde, daire stajlarından sonra Kumdanlı (Hoyran) Bucak Müdürü, Eğirdir, Yalvaç, Sütçüler Kaymakam Vekili ve Isparta Mektupçu vekili olarak görev yaptı.

Kaymakamlık kursundan sonra Solhan, Palu, Ayaş, Yalova ve Lalapaşa kaymakamlıkları'nda bulundu. 1966 yılında, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı iken Siirt Valiliği'ne atandı. bundan sonra sırasıyla Kırklareli, Nevşehir, Giresun, Uşak ve Sakarya Valisi olarak görev yaptı. 1988 yılında emekli oldu.

Mehmet ALDAN, 1958 - 1960 yılları arasında Belçika'da mesleki incelemelerde bulundu. Bundan sonra birçok kez dış ülkelerde yapılan Uluslararası toplantılarda Türkiye'yi temsil etti.

1985-1986 öğretim yılında asıl görevine ek olarak Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Kız Sanat Eğitimi Yüksek Okulu'nda Türk Devrim Tarihini okutma görevini üstlendi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi İskan ve Şehircilik Enstitüsü üyesi ve Ayaş ilçesi'nin Fahri Hemşehrisidir.
Türk İdareciler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Mudafaa-i Hukuk Vakfı kurucu üyesdir.
1955 yılında Fatma Sezer (Dilmen) ile evlendi. Oğuz(1956) ve Mete(1964) adlarında iki oğulları vardır.

Çeşitli dergi ve gazetelerde mesleki makaleler yayınlandı. Isparta Maliyet memurluğu döneminde Valiliğe ait olan Isparta Gazetesini yönetti. "Giresun"  ve  "Uşak"  adlarıyla çıkardığı Halk Eğitimi Dergileri'nin başyazılarını yazdı. Ayrıca yayınlanmış kitapları vardır: