Isparta’da uzun yıllardır gündemden düşmeyen Dereboğazı ve Burdur yolları ihale ve yapım süreçleri devam ediyor. Bu kapsamda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, önemli açıklamalarda bulundu.

Yıllardır Isparta’nın kanayan yarası haline gelen ve gündemden düşmeyen Dereboğazı ve Burdur Dostluk yollarında flaş gelişmeler yaşanıyor. 

O yollarda yapılan çalışmalar hakkında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, önemli açıklamalarda bulundu. 

İlk olarak Isparta Burdur Dostluk yolunun projesinin tamamlandığını müjdeleyen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, en geç iki ay içerisinde ihalesinin yapılacağını söyledi.

Milletvekili Bilgiç, Isparta'nın merakla beklediği 2 önemli projeyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

İHALE YAKINDA

"Isparta-Burdur arasındaki dostluk yolunda Karayolları Bölge Müdürlüğümüz proje çalışmasını tamamladı. Kamuoyuna açıklandığında ne kadar ciddi ve büyük çaplı bir proje olduğunu göreceksiniz. Duble yol yapım ihalesinin bugün-yarın ilana çıkacağını tahmin ediyorum. Isparta ve Burdur 2 kardeş şehirdir. Ciddi olarak ortak işlerimiz ve projelerimiz var. Sosyal yaşamın içerisinde birlikteyiz. Yeni yol yapılanca iki il arasındaki mesafe kısalacak. 2 şehrin birlikte daha hızlı büyümesine vesile olacaktır.

DEREBOĞAZI'NDA PROJE DEĞİŞİKLİĞİ

Isparta-Antalya Dereboğazı Yolu bizim için çok önemli. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz projede tüneller tarafında bir değişikliğe gitti. Tünelin biraz daha uzatılması gündeme gelmiş. 4 kilometreden fazla tünel inşa edilecek. Nisan ya da mayıs ayı gibi projenin son şeklini alacağını düşünüyorum. İnşallah ihale de yıl içinde mutlaka yapılacaktır."