Üniversite şehri Isparta, yaz dönemindeki uyku modundan öğrencilerin gelmesiyle birlikte çıktı. Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler şehri özellikle de hizmet sektörünü canlandırdı. Sağlam Bonuslu Bahisler burada hemen sayfamızı ziyeret et.
 
Öğrenci kenti Isparta, durgun geçirdiği yaz dönemini geride bıraktı. Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne(ISUBÜ) yeni eğitim öğretim dönemi için toplamda 13 bin 164 öğrenci yerleştirildi. Yeni öğrencilerin şehre gelmesiyle birlikte hizmet sektörü ağırlıklı olan Isparta, ekonomik olarak hareketli günler yaşıyor.

ÖZEL YURT KAYITLARI YÜZDE 30 SEVİYELERİNDE
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül tarihleri arasında yaptırdı. Kayıtlarını yaptıran öğrenciler ilk olarak barınacakları yeri ayarlamaya çalışıyor. Bu kapsamda özel yurt işletmecileri otogar çevresine açtıkları stantlarla öğrencileri çekmeye çalışıyorlar. Isparta Yurtlar ve Apartlar Derneği Başkanı Cahit Şahin, özel yurt kayıtlarının şuanda yüzde 30 seviyelerinde olduğunu belirtirken, birçok öğrencinin kapasitesini 15 bine çıkartan KYK yurtlarının başvurularını beklediği öğrenildi.


HİZMET SEKTÖRÜ HALİNDEN MEMNUN
Isparta, öğrenci şehri olmasından dolayı hizmet sektörü ağırlıklı bir kent. Hizmet sektörünün merkezi ise şehir merkezinde Kafeler Caddesi ve otogar ve IYAŞ AVM etrafı. Yeni öğrencilerin gelmesi en çok da hizmet sektörünü memnun etti. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler şimdiden kafeleri doldurmaya başlarken, üst sınıflardaki öğrencilerin gelmesiyle birlikte 2 hafta içinde hareketliliğin daha da artması bekleniyor.  Diğer esnaf grupları da öğrenci hareketliliğinden ekonomik olarak olumlu yönde nasibini alıyor.

KIRTASİYE VE GİYİM SEKTÖRÜNDE HAREKETLİLİK
Öte yandan 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı pazartesi günü başlayacak. Bu kapsamda veliler de okul alışverişi telaşında. Özellikle kırtasiye ve giyim sektörlerinde de bu aralar durgunluk sona ermiş durumda. Bu hareketliliğin Ekim ayının başına kadar devam etmesi bekleniyor.  
ÖĞRENCİ DOSTU KENT
Diğer taraftan sosyal medya sitelerinde bazı gruplar yeni gelen öğrencilere Isparta’yı kötüleyen paylaşımlarda bulunuyorlar. Ancak Isparta geçen dönem için Öğrenci Dostu Üniversite Şehri Araştırmasında 182 üniversite arasında 86 puanla 5’inci sırada yer almıştı. Bu nedenle yeni gelen öğrencilerin, şehri kötüleyen paylaşımları dikkate almamalarını öneriyoruz.