Şehit Göksel Koç Ortaokulu Müdürü Adnan Yalçın’ın İtfaiye Müdürlüğünün yangın tatbikatını izleyen bir öğrenciyi darp ettiği iddia edildi. Olayın ardından güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıkarken, 7. Sınıf öğrencisi Ahmet Özata'nın (12) velisi İsmail Özata, okul müdürü hakkında hem Cumhuriyet Başsavcılığı’na hem de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulundu.

OLAY YARGIYA TAŞINDI

Okul Müdürü Adnan Yalçın’ın öğrenciyi darp ettiği iddiası yargıya da taşındı. Baba İsmail Özata, oğluna doktor raporu alarak okul müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu. Öğrenci Ahmet Özata'nın doktor raporunda, “sağ yanakta abrazyon ve sağ kaşta minimal şişlik” olduğu tespit edildi.

MÜDÜR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Okul Müdürü Adnan Yalçın ise ‘şüpheli’ olarak verdiği ifadede müdür olarak atandığı okulda laçkalık ve ciddiyetsizlik olduğunu, olay günü okul bahçesinde yangın tatbikatı yaptıklarını, öğrencilerin yanıcı ve parlayıcı maddelere doğru hareket etmesi nedeniyle zarar görebileceklerini düşünerek bir anlık tepki gösterdiğini ve geri çekilmelerini söylediğini, bu esnada ayağını yere vurduğunu, mağdura vurmadığını söyledi. Baba İsmail Özata, çocuğunun çok büyük travma yaşadığını ve her gün okula gittiğinde kendisine tekme atan Okul Müdürünü görünce ağlayarak eve geldiğini söyleyerek, “Okul Müdürünün durduk yere çocuğumun suratına tekme attığı kamera görüntülerinde sabit. Mahkeme kayıtlarında da bu yönde görüş mevcut. Konuyu Milli Eğitim Müdürlüğüne de aktardım ancak aylardır bir sonuç çıkmadı. Okul müdürünün bir an evvel görevden alınmasını talep ediyorum. Benim çocuğumun başına gelenler başkalarının çocuğunun başına gelmesin” dedi.