Milletvekili seçildikten sonra Isparta il irtibatı kesen Ali Haydar ÖNER ne hikmetse Isparta'ya geldi.

ISPARTALIYA HAKSIZLIK VE SAYGISIZLIKTIR'

CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Dereboğazı'nın duble yol olması konusunda AKP'lileri duyarsızlık, basiretsizlik, haksızlık ve saygısızlık içerisinde olmakla suçladı.

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Dereboğazı Yolu konusunda iktidarın Isparta halkına ve bölge halkına haksızlık yaptığını söyledi. Bugüne kadar sürekli söz verildiğini hatırlatan Milletvekili Öner, şöyle konuştu:

"Dereboğazı Yolu'yla ilgili gecikmeler Isparta'ya yapılan haksızlığın açık bir göstergesi olduğu kadar bölgeye yapılan açık bir haksızlıktır. Dereboğazı lojistik ağırlıklı bir yoldur. Antalya'nın Isparta'nın ürünü Dereboğazı'ndan taşınmaktadır. Sadece 2 il arası değil, bütün ülke açısından çok önemlidir. Fiziki yetersizliklerden kaynaklanan çokca kaza olmuştur. Bütün bu ölümlerin, yaralanmaların vebali AKP'nindir. Geciken hizmet hizmet değildir. Dereboğazı'nın maliyeti ile Ovit Tüneli'nin maliyeti karşılaştırılırsa fahiş farklar olacak.

Ovit Tüneli'nden günde 1 otobüs, 800 araç geçmekteyken Dereboğazı'ndan günde 800 otdobüs, 8 binden fazla araç geçmektedir. Bu kadar bilimsel gerçeğe karşın Dereboğazı'nı yapmamakta ısrar etmek Ispartalılara, bölgeye yapılan haksızlık ve sagyısızlıktır. O günden bugüne 40 bakan geldi bakıp gittiler ama görmediler. Fakat kongrelerde 'yapacağız, edeceğiz, 2015'de başlatacaağız, cazzzz. cazzz..' diyerek ağızlarını açtılar. Ama uygulama yok. Bu duyarsızlıktır. Bundan sonra fazla zahmet etmesinler, biz gelir yaparız. 'Caazz. cuzzz' ile olmaz. Aradan kaç yıl geldi. 2002'den 2015'e 13 koca yıl geçti. 'Yaptık, ettik' demiyorlar. 'Bakan Dereboğazı'na gitti, geldi' diyorlar. Yolun güzelliklerini seyretmeye geliyorlar. Gerçekten yol güzel ama o güzellikleri değerlendirmemek, ihtiyaçları karşılamamak basiretsizliktir. Zaten Isparta'nın hiçbir talebine karşılık verilmemiştir."