Isparta Tarım Müdürlüğü, Starking ve Grand Smith elma türünün birleşmiş halini Isparta E Tipi Açık ve Kapalı Cezaevi'ndeki 17 dönümlük elma bahçesinde denedi.

     Isparta E Tipi Açık ve Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürü Dursunşah Özyılmaz,  yaptığı açıklamada, Cezaevi'nin örnek çalışmalara da imza attığını belirtti. Cezaevi'nin alanında bulunan 24 dönümlük arazinin 17 dönümlük kısmında elma üretiminin gerçekleştiğini hatırlatan Özyılmaz, üretim kapsamında yeni ürünlerin de denendiğini dile getirdi.

     Özyılmaz, ''Tarım Müdürlüğü ile işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz projede Isparta'da ilk defa yapılan çalışmaya imzamızı attık. Tarım İl Müdürlüğü yeşil ve kırmızı elmanın birleşimi ile ilgili projeyi bizim bahçemizde gerçekleştirdi. Ürün de aldık. Farklı bir tada sahip elma çeşidi oldu. Bu elmaları Tarım İl Müdürlüğü'ne verdik'' diye konuştu.

     Biraz ekşimsi bir tada sahip olan elmanın daha fazla üretiminin de yapılabileceğini savunan Özyılmaz, Tarım İl Müdürlüğü'nün çalışması kapsamında üretimin arttırılabileceğini ve buna göre de satış yapılabileceğini sözlerine ekledi.