Kadıahmetoğulları'nın Isparta Belediyesi yönetiminin de bilerek ya da bilmeyerek içerisinde bulunduğu büyük oyunun 1.perdesinde 1.zeyilname (proje tadilatı) süreci başlatıldı. Bu arada MHP'li 9 üye ITKM ihalesinin iptali için idare mahkemesine başvurmuştu.

FETÖ'nin irtibatlı olduğu Kadıahmetoğulları, o dönemde cemaatinde gücünü kullanarak Isparta üzerinden 'ihanet' oyununu oynamaya başlamıştı. Yapılamayacak, proje tadilatı gerekli olan sadece bir resimden ibaret olan projesiyle sözde Isparta ortaklığı göstererek devasa ihaleyi kazanan Kadıahmetoğulları, baştan yazdığı oyunun 1.perdesinde 1.zeyilane için harekete geçmişti. Isparta Belediyesi yönetiminden henüz ihalenin üzrenden 1 yıl geçtikten sonra proje tadilatı istenmişti. Kamuoyuna açıklanmayan ve duyurulmayan 1.zeyilname talebi 2007 yılında Belediye Encümenince sessiz sedasız yerine getirilmişti. Isparta kamuoyu idare aleyhine bir zeyilnamenin hatta iki zeyilnamenin yapıldığını 2009'da yönetim değiştikten sonra öğrenecekti.

FETÖ'cü Kadıahmetoğulları, Isparta Belediyesi'ne 12.04.2007 tarihinde gönderdiği resmi yazıda proje tadilatı talebini iletmişti. Daha önce yazdığım gibi Kadıahmetoğulları, ihaleyi kazandıkları projenin uygulanamayacağını resmi olarak itiraf ediyordu. Mutlaka tadilat gerekiyordu. Kendi hazırladığı projenin hatalarını ve eksikliklerini yüzsüzce bir tavır sergileyerek madde madde sıralayan Kadıahmetoğulları, amacına ulaşacak süreci başlatmıştı.

Bu büyük oyunun içerisinde yer alan dönemin Belediye yönetimi, 1.zeyilnameyi 28 Ağustos 2007 yılında yapmıştı. Tabi bu zeyilnameden Isparta halkı yönetim değiştikten sonra haberdar olmuştu. 1.proje tadilatı ile mütaahhit istediğini almıştı. Paylaşım planı değişmişti. Projedeki ticari alan depoları (12 600 m2) kaldırılmış, müteahhide kalan 24 bin 372 m2'lik ticari alanların yeni m2'si 44 bin 228'e ulaşmıştı. Müteahhit lehine müthiş şekilde değer artışı sağlanmıştı. Zeyilname ile Belediye aslında müteahhide iyilik yapmıştı. Bu zeyilname karşılığında müteahhit firmaya değer artışı olarak 9 milyon TL'ye yakın fatura çıkarmıştı. Müteahhit kabul etti çünkü bu parayı nasılsa ödemeyecekti.

Müteahhidin sonradan ortaya çıkardığı kozu, zeyilnameden kaynaklanan bedelin ödenemeyeceği yönünde idi. Mahkemeye yapılan itiraz gerekçelerinde zeyilnamelerin noter onaysız yapıldığı bildirilmişti. Müteahhit 1.proje tadilatı oyunu ile hem projede kendi adına değer artışı sağlamış hem de Belediyeye olan 9 milyon TL'lik borcunu ödememişti. Halen bu borç mahkemelik durumda. ITKM ihalesine yönelik siyasi olarak AK Parti Grubu içerisinde 10 meclis üyesi, hukuki olarak da 9 MHP'li meclis üyesi mücadelesini sürdürüyordu.
MHP'li 9 üye, ihaleden sonra idare mahkemesine başvurup ITKM ihalesinin iptalini talep etmişti. Dava oradan-oraya gitti. MHP'li Meclis üyelerinin dava açmaya yetkisi olmadığı kararı verildi. Üst mahkemede bozuldu, Kadıahmetoğulları bir üst mahkemeye itiraz etti. Sonuç 2010'nda çıktı. İş işten çoktan geçmişti. MHP'li üyeler dava açmaya yetkisiz kılınmıştı.