Arma Yalıtım firma sahibi Fatih Hakkı Meydan; Dünyada ve Avrupa’da özellikle son iki yılda gerek petrol fiyatlarındaki aşırı dalgalanmalar gerekse Covid-19 pandemisinin etkisi nedeniyle, enerji fiyatlarında dikkat çeken yükselişler gerçekleşti. Avrupa’da hem elektrik, hem de doğalgaz fiyatları son bir ayda ikiye katlanırken, 9 aylık artışlar ise yüzde 250’leri aştı


Ülkemizde enerjinin yaklaşık yüzde 37 si konut gibi yaşam alanlarında tüketilirken, tüketilen toplam enerjinin yaklaşık % 80 i ısıtma ve soğutma için harcanıyor. Enerji kayıpları doğaya zararının yanı sıra, tüketicilerin ödediği faturaları ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkiliyor.

Isparta'da TOKİ Konutları İçin Temel Açma Hazırlıkları Başladı Isparta'da TOKİ Konutları İçin Temel Açma Hazırlıkları Başladı


Doğalgaz ve elektrik yardımı
Türkiye de 2021 yılında doğalgaz, elektrik ve akaryakıt için yapılan destek yaklaşık olarak 165 milyar Türk lirasına yaklaştı yani bu tutar Türkiye Cumhuriyeti toplam bütçesinin yaklaşık yüzde 10 una eşdeğer. 


Bu yapılan hane destekleri vatandaşlarımız için çok önemli ama bu destek kalıcı hale gelip tasarrufa dönüşmesi sadece ısı yalıtımı ile mümkün olabilir. Bu konuda vatandaşa yalıtım sektöründe finansman desteği sağlanması ve yalıtım ürünlerinde KDV indirim desteği ile harcanan bu para boşa gitmezken hem hane hem de ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunacak ve harcanan bu paralar kalıcı olarak tasarruf sağlayacaktır.


Yalıtımda Doğru malzeme kullanmak şart !
Isı yalıtımında yüksek enerji performansı elde etmek için ısı yalıtım uygulamasında ısı yalıtım levhası yapıştırıcı sıva file dübel gibi birçok farklı malzeme kullanılıyor. Tüketicilerin paket sistem seçmelerinin en büyük avantajı ise yine firmalar tarafından verilen ısı yalıtım sistem garantisidir. Farklı markalardan oluşan ısı yalıtım ürünleri uyuşmazlığa yol açtığından binalardaki enerji performansının da düşmesine yol açar. 
Arma Yalıtım olarak sektördeki uzun yıllara dayanan tecrübemiz ile geliştirdiğimiz Arma Therm Üstün Isı Yalıtım Sistemi ile yapının ve son kullanıcının ihtiyaçlarına cevap veren maksimum kaliteyi ve yıllara meydan okuyan dayanıklılığı sunan tam sistem çözümüdür.

Yalıtım konutların değerini artırıyor
Arma Yalıtım firma sahibi Fatih Hakkı Meydan; Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor. Dış cephe ısı yalıtımı yapılan konut, yaklaşık yüzde 15 değer kazanıyor. Tüketicinin satın aldığı 500 bin liralık konuta ortalama 7 bin 500 liralık ısı yalıtım uygulaması yapıldığında konutun değeri 75 bin lira artıyor. Tüketici, ısı yalıtımı için harcadığının 10 katını konut değer artışı olarak geri kazanıyor." değerlendirmesinde bulundu.