Nurluhan Yapı Kooperatifi"nin genel kurulunda Ergun Gelekli isimli üye dolandırıldığını iddia etti. Gelekli, 47 bin YTL ilgili kişilerin hesabına para yatırmasına rağmen dairesini alamadığını öne sürdü.

   Genel kurulu izlemek isteyen basın mensupları ise Kooperatif Başkanı ve yakınlarınca saldırıya uğradı. Isparta"da S.S. Nurluhan Yapı Kooperatifi"nin dün ISKOOP toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurul toplantısında, Ergün Gelekli, kooperatife üye olduğu halde üye yapılmadığını ve toplam 47 bin YTL hesaplara para yatırmasına rağmen daire verilmeyip dolandırıldığını iddia etti.

   Ergun Gelekli isimli vatandaş, kooperatife konut sahibi olmak için Nisan-2005 tarihinden bu tarihe kadar 37 bin YTL olmak üzere kooperatif banka hesaplarına para yatırdığını belirterek, “Benden Mart 2005 ve Ocak 2006 tarihinde kooperatife üye olmak için kooperatif Başkanı Ersin Nurlu tarafından 2 defa dilekçe alındı.

   Ayrıca kooperatif başkanı Ersin Nurlu"nun babası Mehmet Nurlu"nun Ziraat Bankası hesabına da 10 bin YTL yatırdım. Bu tarihe kadar kooperatife üye yapılmadığım gibi kooperatife verdiğim 37 bin YTL ve Mehmet Nurlu"ya verdiğim 10 bin YTL karşılığında hiçbir şey alamadım. Şahsım mağdur edilmiş ve dolandırılmış durumdayım” dedi.

**DAİRELERİ KOOPERATİF BAŞKANININ BABASI SATIYOR İDDİASI

Ayrıca satış sözleşmesinde kooperatif dairelerini kooperatif başkanı olmadığı halde Mehmet Nurlu isimli şahsın sattığını da öne süren Ergün Gelekli, “Bu paralar Mehmet Nurlu"ya alıcılar tarafından ödenmektedir. Daireler yasal olarak kooperatife ait olup alıcılar paraları kooperatife hiçbir ilgisi olmayan Mehmet Nurlu"ya ödemektedirler. Burada kooperatifin üzerinden kanuna karşı hile yapılarak vergi kaçırılmakta, kooperatif zarara uğratılmaktadır ve insanlar dolandırılmaktadır” diye konuştu.

 **İDDİALARA CEVAP VERİLMEDİ

Ergün Gelyekli isimli şahsın dolandırıldığı ve kooperatifle ilgili olmadığı halde daireleri sattığını iddia eden Kooperatif Başkanı Ersin Nurlu"nun babası Mehmet Nurlu ve kooperatif başkanı iddialara ilişkin cevap vermediler.

**BASINA SALDIRI

Ergun Gelekli isimli vatandaşın iddiaları üzerine genel kurulu izlemek ve iddialarla ilgili bilgi almak amacıyla toplantı salonuna gelen basın mensupları ise saldırıya uğradı. Kooperatif Başkanı Ersin Nurlu, babası Mehmet Nurlu ve Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü"nde görevli olan hükümet komiseri Necdet Erus basının dışarı çıkartılmasını isteyerek, basın mensuplarının üzerine yürüdüler. Emniyet güçlerinin müdahalesi ile olay büyümeden kapatıldı.