MTA Ş. Karaağaç bölgesinde kömür arıyor. Damarların iyi çıkması durumunda ilçede kömür çıkarılacak ve yüzlerce kişiye iş imkanı sağlanacak.
 
Ş. Karaağaç ve Isparta için önemli gelişme yaşanıyor. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü Ş. Karaağaç bölgesinde linyit kömürü arıyor.
 
Edinilen bilgilere göre bölgede kömür yataklarının buluduğu ve damarların kaliteli olması halinde tesis kurulmasına karar verildi. MTA’nın bu kararı üzerine uzmanlar Ş. Karaağaç’a gelerek Çarıksaraylar ile Muratbağı köyü arasında uzmanlar linyit kömürü araması için çalışmalara başladılar. 
 
Daha önce MTA uzmanlarının bölgede linyit kömürü olup  - olmadığı çalışması yaptıları öğrenildi. Uzmanların kömür damarlarının iyi çıkması durumunda bölgeye tesis kurulacağı ve kömür çıkarılacağı belirtildi.
 
Ş. Karaağaç’a kömür tesisi kurulması durumunda yüzlerce insana iş imkanı doğacayı, nakliye sektöründe ciddi bir canlanma yaşanacağı belirtiliyor. Ş. Karaağaç ve Isparta ekonomisi için büyük önem taşıyan çalışmaların kısa süre içinde sonuçlanacağı ve büyük bir ihtimalle tesis kurulacağı gelen haberler arasında. 
 
Kömür tesisinin Isparta ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.