Hatice Özdemir - Özel Haber

 Isparta'nın Atabey ilçesinde başlatılan ''Kitap Okumaya Geldik'' adlı kampanyada Kaymakam Sedat İnci, tüm daire müdürleriyle birlikte haftanın belirli günleri okullara giderek bir saat öğrencilerle birlikte kitap okuyor. Kampanya çerçevesinde Kaymakam İnci ve daire müdürleri, akşamları da öğrencilerin evlerini ziyaret ederek, velileriyle birlikte bir saat kitap okuyacak.

     Atabey Kaymakamı Sedat İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe halkına okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ''Kitap Okumaya Geldik'' adlı bir kampanya başlattıklarını bildirdi.

     Okullarda kitap okuma saati olduğuna değinen İnci, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bu okuma saatlerine idarecilerin de katılmasına karar verdiklerini aktardı. Kendisinin de haftanın belli günleri bir okula giderek, öğrencilerle birlikte kitap okuduğunu söyleyen İnci, şöyle konuştu:

     ''İnsanlara kitap okumanın güzel bir alışkanlık olduğunu söylüyoruz ama bunu göstermediğimiz takdirde uygulamada sıkıntılar yaşanıyor. Öğrencilerimize 'Bakın biz de okuyoruz' demek ve örnek olmak amacıyla idarecilerimizle birlikte haftanın belli günleri, iş yoğunluğunun olmadığı 08.00-09.00 saatleri arasında okullarda öğrencilerle birlikte kitap okuyoruz. Hem biz kitap okumuş oluyoruz, hem de öğrencileri okumaya teşvik ediyoruz.''

     Sadece sınavlara hazırlanan değil, eğitimli öğrenciler yetiştirmek istediklerini kaydeden İnci, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak hayata daha iyi hazırlanmalarını sağladıklarını belirtti.

     Bu uygulamayı gerçekleştirirken idarecileri de kitap okumaya sevk ettiklerini dile getiren İnci, ''İdarecilerimiz zaten her gün bir saat kitap okuyorlar. Bu uygulamayı belli günlerde de okullarda gerçekleştiriyorlar'' diye konuştu.
    
     -HALK DA KİTAP OKUYACAK-
    
     Kaymakam İnci, bu kampanyayı sadece öğrencilerle sınırlandırmak istemediklerini, ailelere de bu alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini bildirdi. İnci, bu doğrultuda akşam saatlerinde öğrencilerin evlerine giderek aileleriyle kitap okuma saati oluşturacaklarını anlattı.
     Bu uygulamaya da önümüzdeki günlerde başlayacaklarını belirten İnci, ''Çocuklarımıza evlerde kitap okumalarını tavsiye ediyoruz ama bunu yapıp yapmadıklarına emin olamıyoruz. Ailelerin de bu duyarlılığa katılmalarını sağlamak için 'çat kapı' yapıp evlere gideceğiz ve onlarla birlikte kitap okuyacağız'' dedi.
     Kitap okuma seferberliğinin daha geniş kitlelere ulaşması için ilçenin belli noktalarına afişler astıklarını kaydeden İnci, imkan ölçüsünde kitap alarak öğrencilere dağıttıklarını da vurguladı.
    
     -EN ÇOK KİTAP OKUYANLARA ÖDÜL-
    
     Atabey Kaymakamı İnci, insanları daha fazla kitap okumaya sevk etmek amacıyla en fazla kitap okuyanları da ödüllendireceklerini bildirdi. En fazla kitap okuyan öğrencilerin bisiklet, çeyrek altın gibi hediyelerle ödüllendirileceğini söyleyen İnci, en fazla kitap okuyan idareciler ile velilere de sürpriz hediyeler vereceklerini açıkladı.
     Atabey'in huzurlu bir ilçe olduğunu aktaran Sedat İnci, eğitim faaliyetlerini artırarak, eğitim seviyesini yükseltmek istediklerini sözlerine ekledi.