Isparta Emniyet Müdürlüğü yetkilileri 01.01.2010 tarihinden itibaren YTL’ nin tedavülden kalkacağını hatırlatarak sahte para olaylarına karşı vatandaşı uyardı. Emniyet Yetkilileri halkın duyarlı olmalarını ve yapacakları alışverişin ardından herhangi bir mağduriyete uğramamaları için dikkatli olmalarını istedi.

Halen tedavülde olan 1 YTL ile 50, 25, 10, 5 ve 1 Ykr madeni paralar 31 Aralık 2009 da tedavülden kaldırılacak. 1 Ocak 2010 – 31 Aralık 2010 tarihleri arasında YTL ve YKR madeni paralar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve T.C. Ziraat Bankası şubelerince kabul edilecek ve değiştirilecek.

Ülkemizde her yıl binlerce kişinin farkında olmadan aldıkları sahte banknot nedeniyle mağdur duruma düştüğünü, kanuni takibata ve maddi kayba uğradığını ve sahte para olaylarının genellikle para değişimi zamanlarına rastladığını söyleyen yetkililer vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırdı.

Yaklaşan kurban bayramı nedeniyle sahte para olaylarının artış gösterdiği vurgulanarak, piyasaya sahte para sürmek için hayvan pazarı gibi kalabalık yerleri tercih eden kalpazanların, alışveriş sırasında pazarlık yapmadığı, çok fazla para verip acele ediyorsa, sahte para olabileceği ihtimalinin fazla olabileceği belirtildi.

Vatandaşların bu türde şüphelendikleri bi durum olması halinde 155 ihbar hattını aramaları istendi.