Ak Parti Milletvekili Mehmet Sait Dilek, Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral arasında yaşanan Mavigöl Oteli krizi'ni her iki tarafla görüşerek çözdüğünü belirterek; Önemli olan kurumlarımızı daha iyiye nasıl götürebilirizi tartışmaktır. Biz bunun için çalışıyoruz dedi. 

 Eğirdir Belediye Meclisinin aldığı ve Isparta gündemine bomba gibi düşen Belediyenin mülkiyetindeki Süleyman Demirel Üniversitesine kiralanmış olan Mavigöl Otel’in kira sözleşmesinin iptali kararının ardından üniversite ile Eğirdir Belediyesi arasında meydana gelen ‘kriz’ çözümlendi.

MİLLETVEKİLİ DİLEK; “BİRLİKTE YAŞAMAYI ÖĞRENMEMİZ LAZIM”

Olaya el koyan Ak Parti Milletvekili Mehmet Sait Dilek, sorunun çözümü noktasında her iki tarafla da görüşerek sorunu çözüme kavuşturduklarını ve bu konuda herhangi bir olumsuz durumun olmadığını bildirdi. Milletvekili Dilek konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Ben öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Burada kişilerden çok kurumların ayakta kalması, kurumların herhangi bir zarar görmemesi önemlidir. Bu nedenle beraber olmayı, birlikte yaşamayı öğrenmemiz lazım. Zira, gerek Belediye Başkanı gerek Rektör zamanla değişebilir. Yani, bugün biz oluruz yarın bir başkası olur. Bu işler böyledir. Ama kurumlar kalıcıdır, kurumların işleyişi o kurumun bulunduğu ilde, ilçede işleyişi önemlidir.

“BEN HEM REKTÖRLE HEM BELEDİYE BAŞKANIYLA KONUŞTUM”

Ben bu konuda bir takım yanlış anlaşılmaların olayları bu duruma getirdiğine inanıyorum. Nitekim, durumun yanlış anlaşılmalar neticesinde bu noktaya geldiğini de doğruladık. Çünkü, ben hem sayın Rektörümüzle hem sayın Eğirdir Belediye Başkanımızla konuştum. Eğirdir Belediye Başkanımız bana, kendisinin söylediği iddia edilen sözleri söylemediğini ve bunu da ispat edeceğini söyledi. Böyle bir sözcüğü Üniversite camiası için asla kullanmayacağını söyledi. Bizde sayın Belediye Başkanımızın böyle bir söz söylemeyeceğine inanıyoruz.

“ÜNİVERSİTEMİZE ÇOK GÜZEL YATIRIMLAR GETİRİYORUZ”

Rektör Hocamız da biliyorlar ve bütün Isparta halkımız da biliyor ki, Süleyman Demirel Üniversitesi bugün mevcut yapılan yatırımlar ve halen şuanda devam etmekte olan inşaatlar bizlerin desteğiyle oldu. Bizler son 6 aydır üniversitemizle ilgili sizlere çeşitli müjdeler veriyoruz. Daha 3 – 5 ay önce Tıp Fakültesinin 40 milyon TL’yi aşan borcunu sildirdik. Bu müjdenin üzerine bir de Sağlık Bilimleri Fakültesi kurduk, Hukuk Fakültesi kurduk. Bunlar hep bizim dönemimizde olan hizmetler.

“ÜNİVERSİTEMİZ 124 ÜNİVERSİTE ARASINDA EN FAZLA YATIRIMI ALAN ÜNİVERSİTE OLDU”

Özellikle her yıl yapılan yatırımlarla genel olarak topladığımız zaman Türkiye’deki 124 üniversitenin içinde en fazla yatırım ödeneği alan bizim üniversitemizdir.

“ÜNİVERSİTEMİZ 3 ÜNİVERSİTENİN YATIRIM TOPLAMI KADAR ÖDENEK ALDI”

Bu yılda, Rektör Hocamızla iki gün önce Ankara’da beraberdik ve hatta inşallah bununla ilgili önümüzdeki günlerde Isparta’ya gelip basın açıklaması yapacağız, hemşehrilerimiz duyacak inşallah. Türkiye’de Antalya’da bulunan Akdeniz Üniversitesi, Afyonkarahisar’da bulunan Kocatepe Üniversitesi ve Burdur’da bulunan Mehmet Akif Üniversitesi’nin toplam yatırım ödeneğinin tamamını Süleyman Demirel Üniversitesi yani bizim üniversitemiz için aldık çok şükür.

“KONUYU REKTÖR HOCAMIZLA GÖRÜŞTÜK SORUN YOK”

Onun için bir kez daha özellikle vurgulamak istiyorum ki, bizim veya hiçbir Ispartalı hemşehrimin Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi ile hiçbir problemi olmaz. Onun için biz konuyu Rektör hocamızla konuştuk ve sorunu bitirdik. Çünkü, biz böyle tartışmalar yerine üniversitemizi daha iyi hale nasıl getiririz onun çalışmasını yapıyoruz. Bakın yakın zamanda üniversitemize Eğitim Fakültesini de kazandıracağız.

“SORUNUN BÜYÜTÜLECEK BİR YANI YOK”

Rektör Hocamızla bu konuda yaptığım görüşmede sayın Hocamız ‘Eğer böyle bir söz söylediyse bizden özür dilemesini bekliyoruz’ dedi. Sayın Başkanımızda böyle bir söz kullanmadığını da bizzat ifade ediyorlar. Demekki bu durumda ortada bir yanlış anlaşılma olmuş ve bu da karşılıklı görüşme ile çözülüp sorun ortadan kaldırılacak. Bunda büyütülecek bir durum söz konusu değil.

“BAŞKANIMIZ ÜNİVERSİTEMİZİN İLÇEDE DAHA İYİ HALE NASIL GETİRİRİZ ONUN ÇABASINI VERİYOR”

Sayın Belediye Başkanımız; bırakın Eğirdir’deki Meslek Yüksek Okulun kapanması ve Su Ürünleri Fakültesinin Isparta merkezine çekilmesini, üniversitemizin ilçede daha iyi gelişmesi için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacaklarını söylüyor. Zaman zaman kurumlar arasında bir takım sorunlar olabilir. Ama bunları karşılıklı görüşme ile hallederiz. Dolayısıyla, sorun diye bir şey olmaz. Bana göre, burada kişilerden çok kurumlar arası birlikteliğe bakmamız lazım. Böyle olumsuzluklar Isparta’mıza hiçbir kazanç getirmez, aksine zarar verir. Onun için böyle durumlardan kaçınmalıyız. 

“EĞİRDİR HALKI MÜSTERİH OLSUN, MYO DEVAM EDECEK”

Bir kez daha söylüyorum ki, üniversitemiz yani Süleyman Demirel Üniversitesi Türkiye’de en çok yatırım ve ödenek anlamında en fazla payı alan üniversitelerin başında gelir. Biz konuyu gerek Rektör Hocamızla gerek Belediye Başkanımızla görüştük. Sorun yok. Eğirdir halkımız müsterih olsunlar. Meslek Yüksek Okul kapanmayacak ve ilçede devam edecek” dedi