Şarkikaraağaç Süt Birliği"nin hazırladığı Hayvan Besleme ve Süt Kalitesini Arttırma Tekniklerinin İncelenmesi konulu proje kabul edildi. Kapsam dâhilinde yurt çapında bin 966 proje teklif başvurusu yapıldı.

Şarkikaraağaç Süt Birliği"nce hazırlanarak “T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı” na “2008 Yılı LDV Hareketlilik Projeleri” kapsamında sunulan Hayvan Besleme ve Süt Kalitesini Arttırma Tekniklerinin İncelenmesi konu başlıklı projesi kabul edildi.

BİN 966 PROJE ARASINDAN

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şarkikaraağaç Süt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Gökmen, “2008 Yılı LDV Hareketlilik Projeleri kapsamında Türkiye genelinde 1966 proje teklifi başvurusu yapılmış, bağımsız dış uzmanlarca yapılan içerik değerlendirmeleri sonucu yeter puan alan projeler arasında, ulusal öncelikler, program öncelikleri, hedef gruplara göre belirtilen yüzde oranları, sektörel, bölgesel ve kurumsal dağıtım dikkate alınarak paylaştırılmış ve bunun sonucunda 259 projenin desteklenmesi Değerlendirme Komitesi tarafından kabul edilmiştir” dedi.

259 PROJEDEN İKİSİ ISPARTA"DAN

Kabul edilen 259 projeden 2 tanesinin Isparta"da olduğunu belirten Gökmen, “Bu projeler Isparta Halk Eğitim Merkezi projesi ve Şarkikaraağaç Süt Birliği projesidir. Şarkikaraağaç Süt Birliği Projesi “Hayvan Besleme ve Süt Kalitesini Arttırma Tekniklerinin İncelenmesi” adı altında Birlik üyesi 10 müstahsil ile 1 hafta Hollanda Ülkesinde Hayvancılık besleme, süt kalitesi ve ileri tekniklerin incelenmesi, değerlendirilmesi ve uygulamasını kapsamaktadır” şeklinde bilgi verdi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİ İLKE HALİNE GETİRDİK
Gökmen, “Bölgemizde her zaman en doğruyu, en güzeli birlik ve beraberlik içinde yapmayı ilke haline getiren Şarkikaraağaç Süt Birliği; Isparta Valiliği ve İl Özel İdaresi katkıları ile soğuk zinciri oluşturarak çiğ süt kalitesinde belirli bir noktaya ulaşmış, yeni hayvancılık ve süt sağım projeleri ile Türkiye"ye örnek olmuştur” dedi.

PROJELER DEVAM EDECEK


“Şarkikaraağaç Süt Birliği uygulayacağı bu ve buna benzer projeler ile bölge insanına en iyiyi yapma noktasında örnek ve önder olmaya devam edecektir” diyen Gökmen, “Bu bağlamda Isparta"da ki bazı sivil toplum örgüt başkanlarının Isparta için yeni sektör aramalarının yanında, İlimizde var olan “hayvancılık Sektörü”nün geliştirilmesine eğilmelerini, aylık 5 milyon YTL lik hacmi olan bu sektörü İlimizde öncelikli listeye aldırmalarını, tavsiye ve temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.