SDU-Grundtvıg Projesi

 

Litvanya'nın yürütücülüğünde Üniversitemizin de proje ortağı olduğu AB Socrates/Grundtvig 1.1  "Eğitim İçerikli Oyun Kaynaklarının Eğitimde Uygulaması" ILGRECO adlı projenin ilk toplantısı Litvanya'nın Vilnius kentinde yapıldı.

 

Üniversitemiz adına Teknik Eğitim Fakültesi Eğitim Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Muhammet DEMIRBILEK (proje koordinatörü) ve Yrd. Doç. Dr. Hakan ÇALIŞ (proje yürütücüsü) ın katıldığı toplantıda proje amaçları, yönetimi ve elde edilecek kazançlar tartışıldı.

 

ILGRECO projesinin amacı elektronik oyunlar kullanarak bir ders metodu geliştirmek ve uygulamak, yetişkin eğitimi içerikli web ve 3G cep telefonları, GPS, El Bilgisayarları veya PDA platformlarında çalışabilecek elektronik oyun veritabanı oluşturmak ve bunları yetişkin eğitiminde uygulamak olarak ifade ediliyor.

 

Aynı zamanda bu proje ile bu oyunları kullanacak eğitimciler gerçek senaryolarla eğitilerek, öğretmenlerin bu gerçek oyun senaryolarının pratikte nasıl çalıştıklarını ve bunlardan nasıl sonuçlar çıkarılacağı eğitimi de proje kapsamında verileceği belirtiliyor.

 

Ayrıca eğitimcilerin mobil cihazları kullanarak oyun arama ve mevcut oyun bilgi kaynaklarına erişebilme bunları GPRS, WAP WI FI veya UMTS gibi iletişim ağları üzerinden gerçek zamanlı olarak  paylaşabilme yeterliliklerini kazanmaları sağlanacağı ifade ediliyor.