SDÜ, sahibinden habersiz Maliye'den Konukevi'ni istemiş Yanlış okumadınız. Yıllar önce SDÜ'ye tahsis edilen Milli Eğitim'e ait Konukevi binasının tapusunun verilmesi için Maliye Bakanlığı'na başvurulmuş.


Süleyman Demirel Üniversitesi'nin Isparta hizmet sektörüne çok Önemli katkılar sağladığı Konukevi'nin tapusu Mili Eğitim Bakanlığı'nda. Yılar önce SDÜ'nün kullanımına tahsis edilen binanın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden habersiz bir şekilde temelli olarak verilmesi için gizli bir girişimde bulunulduğu ortaya çıktı.

Bina sahibi olan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu gizli girişimden nasıl haberdar olduğu da oldukça ilginç.

BAKANLIK GÖRÜŞ SORUNCA...

Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, SDÜ'nün kullanımındaki Konukevi binası ile ayjıı yerleşke içindeki bazı binalarla ilgili tahsisin iptal edilerek, tamamen devredilmesi için Ali Haydar Öner'in valiliği döneminde bir girişimde bulunuldu. Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ın isteği üzerine Valilik, binanın tapusunun verilmesi için Maliye Bakanlığı'na yazı yazdı.

Ancak Maliye Bakanlığı, bu talep üzerine konuyla ilgili Mili Eğitim Bakanlığı'nın görüşüne başvurdu. Bakanlık da İl Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak tahsis iptali ve binanın devri konusunda görüş istedi.

Konukevi binasının Maliye Bakanhğı'ndan tahsisin iptal edilerek, devrinin istenmesi girişimi bu yazıyla ortaya çıktı. Bina sahibi olan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimden haberi bu yazı gelince oldu. Milli Eğitim'in bu konuya uygun görüş vermeyeceği öğrenildi.

Akdeniz