Milletvekili adaylarının belirlenmesinin ardından gündem Pazartesi günü yapılacak rektörlük seçimlerine çevrildi. Yaklaşık bir öğretim üyesinin oy kullanacağı seçimde 8 aday yarışacak.

Isparta gündemi bir türlü soğumuyor. 7 Haziran seçimleri nedeniyle önce milletvekili aday adaylığı süreci, ardından 7 Nisan'da açıklanan partilerin milletvekili aday listesi heyecanının ardından şimdi de Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlük seçimleri gündeme oturdu. 20 Nisan Pazartesi günü yapılacak Rektörlük seçimlerinde 8 aday yarışacak ve yaklaşık 1000 öğretim üyesi oy kullanacak.

Bugüne kadar rektörlük için adaylığını açıklayan isimler şöyle: (Sıralama rastgele yapılmıştır)

Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU 
Prof. Dr. İlker ÇARIKÇI
Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN
Prof. Dr. Erdoğan KÜÇÜKÖNER
Prof. Dr. NazmiAVCI
Prof. Dr. Turhan YAVUZ
Prof. Dr. Raşit ALTINDAĞ
Prof. Dr. Nebi BİLİR.

Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde yapılacak rektörlük seçimlerinde en fazla oyu alan 6 adayın ismi YÖK'e gidecek. YÖK yapacağı değerlendirme sonucu 3 ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da 3 isim arasından bir ismi SDÜ Rektörü olarak atayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rektör atamasını Mayıs ayı başında yapması bekleniyor. SDÜ Rektörlük seçimleri için üniversitede de kulisler ve heyecan bütün hızıyla sürüyor. Rektör adayları, göreve geldiklerinde neler yapacaklarını öğretim üyelerine anlatıyor ve oy istiyor.