AKP Milletvekili M. Emin Bilgiç: “Birliğin temel hedefi ihracat”

Isparta AKP Milletvekili M. Emin Bilgiç, bugün sabah Otel Isparta"da bir basın toplantısı düzenleyerek, Gül Aromatik Yağları ve Kozmetik Üreticileri Birliği kuracaklarını ve Isparta"da bir ilke imza atacaklarını ifade etti.

 

Bu birliğin Gülbirlik"e alternatif bir kuruluş olmadığını, dünyada 40 Milyar dolarlık gül pazarında Türkiye"nin 20 milyon Dolar pay aldığını ve bu durumun acı oluşundan ihracatı arttırmak istediklerini belirten AKP milletvekili M. Emin Bilgiç, birliğin temel amacının ihracat olduğunu belirtti.  Birliğin birkaç ay içerisinde kurulacağını ifade eden Bilgiç, basın toplantısında şunları söyledi “Isparta bir ilke imza atarak Gül Aromatik Yağları ve Kozmetik Üreticileri Birliğini kuracağız. Bu birlik Gülbirlik"e alternatif bir kuruluş olmayacak. Fransa"da ki onlarca, yüzlerce firma kendileri ile rekabet etmiyorlar. Çünkü firmaların amacı dünya pazarı. Bizde bunu hedefledik ve Türkiye"nin dünya ihracatındaki 20 milyon dolarlık payını büyütmek istiyoruz.  Isparta"da 13 tane gül yağı üreticisi ve 11 tane de kozmetik üreticisi mevcut. En önemli hedefimiz; gül ve kozmetik alanının bir sektör olarak tanımlanması, Isparta"nın gül ve kozmetik şehri olması, daha fazla sanayii Isparta"ya çekmek ve ürün çeşitliliğini arttırmak.yapacağımız bu çalışma şu ana kadar yapılmamış bir çalışmadır. Kozmetik üreticileri ile bir dernek altında toplanmak önemli bir şeydir. Kozmetik alanında gelişmemiz lazım. Bu konuda devletin bize desteği ne olacak konusunda ve çalışmalarımızın nasıl yürütüleceği konusunda konuşacağız. Birliğimizin kurucuları Murat Dağdelen, Ali Küçükyumru, Ramazan Kayacan ve İsmet Esenkaya. Gül kozmetiğin en önemli ana ham maddesidir. Ancak Isparta olarak biz bu önemi fark edemiyoruz. Dernek kurulduktan sonra ihracat yönelik çalışmalar yapılacak. temel hedefimiz ihracat yapmaktır” şeklinde konuştu

 

“Devletin Sanayi Envanterinde kozmetik sektörü yok”

Devletin kozmetik sektörünü tanımadığını ve bunun çok üzücü bir durum olduğunu ifade eden Milletvekili Bilgiç, bugünden itibaren çalışmalara başladıklarını söyledi. Hedefimizi ne kadar büyük tutarsak geleceğimiz o derece iyi olur.

 

“ITSO ağlamayı bıraksın”

ITSO"nun verilerine bakıldığı zaman elektrik tüketiminde ve işçi sayısındaki artışların ekonominin iyi gidişine kanıt olduğunu ancak ITSO"nun bu durumu ağlayarak açıklamasına anlam veremediğini ifade eden Milletvekili Bilgiç, ITSO"nun bir kere bile olsa kendisine proje ile gelmediğini ve Sanayi Bakanlığının ITSO"nun elektriği ucuz kullanması için  elektrik santrali kurmak istediğini ancak yine bir yanıtın gelmediğini belirtti. ITSO"ya benim tavsiyem proje bazlı çalışmalardır. Bize proje ile gelsinler. Isparta"da iş ortamı giderek iyileşiyor. ITSO için ben gerekin yapmaya hazırım. Isparta"da teşvik yok diye ağlamak mazeret değildir. Bu tür odalarımızın siyasete karışmaları doğru değildir. Bize proje ile gelin birlikte koşalım. Ama ne yazık ki bugüne kadar bana tek bir proje bile gelmedi. Bu konuda birbirimize güvenmeliyiz” diye konuştu

 

“Halkın ekmeği ile oynatmam”

Isparta"daki ekmek fiyatlarının çevre illerdeki ekmek fiyatlarına göre çok pahalı olduğunu belirten Milletvekili Bilgiç, daha önceki uyarılarını tekrar yinelemek istediğini belirtti. Şu anda ekmek fiyatlarının Halk ekmekte 350 YKr, normal fırın ve bakkallarda ise 400 YKr olduğunu belirten Bilgiç, “gerekirse dışarıdan ekmek getirir yine halkın ekmeği ile oynatmam” dedi.

 

“Isparta"da tarımsal sanayiinin büyüme oranı %20”

Isparta"da 2003 yılında bugünün fiyatları ile Tarımsal Sanayi Milli Safi Hasılasının 540 trilyon civarında olduğunu 2006 yılında ise bu rakamın %20 oranında artış ile 661 Trilyona çıktığını belirtti. Bu durumu Isparta ekonomisinden yakınanlara bir hediye olarak vermek istediğini ifade eden Milletvekili Bilgiç, Isparta"nın artık kabına sığmadığını dile getirdi. Türkiye"de bir ilki gerçekleştirerek Özel İdare bütçesinden kaynak aktarılarak süt soğutma tankı aldıklarını ve sütün kalitesini arttırdıklarını dile getiren Bilgiç, milletin doğur peşinde olduğunu ancak CHP Isparta milletvekili Mevlüt Coşkuner"e bu milletin prim vermeyeceğini söyledi. Kendi dönemlerine kadar Isparta"ya tarımsal anlamda tek bir projenin yapılmadığını ifade eden Bilgiç, Isparta"nın altın çağını yaşadığını söyledi.